HIFK haki tärkeän voiton Siuntiosta

HIFK avasi alemman jatkosarjan isolla voitolla kaadettuaan vieraskentällä SIF:n 29-27 (12-14).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli kaksijakoinen. HIFK vei ottelun alkua, mutta kuski vaihtui puolivälissä, kun SIF sai otetta pelistä ja nousi kolmen maalin takaa johtoon. Tauolle mentiinkin SIF:n kahden maalin johdossa.

HIFK tuli vahvasti toiselle puoliajalle ja nousi heti takaisin johtoon Niclas Ahlgrenin vahvalla maalivireellä. Jakso eteni jälleen puoleen väliin saakka HIFK:n johdolla, mutta SIF nousi jälkimmäisellä puoliskolla taas johtoon. Lopussa HIFK oli kuitenkin vahvempi ja onnistui hyödyntämään paikkansa ottamalla tärkeän voiton.

Voitolla HIFK tukevoitti asemiaan alemman jatkosarjan kakkosena ja nousi ÅIFK:lle hävinneen GrIFK:n kantaan. SIF:lla on nyt kolme pistettä eroa helsinkiläisiin eikä sillä ole enää varaa pistemenetyksiin mieliäkseen puolivälieriin.

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagman harmitteli niukkaa tappiota.

– Harmittaa, meillä oli kokonaisuutena hyvä ensimmäinen puoliaika. Pienet marginaalit ratkaisivat tänään ja IFK:lla oli ehkä hieman parempi meno. IFK:n maalivahti (Cristou) poimi rankkarin ratkaisevassa kohdassa ja Protcenkolla oli loistava päivä.

HIFK:n valmentaja Rotislav Grinishin iloitsi tärkeistä pisteistä.

– Tiesimme, että tämä oli ratkaiseva ottelu molemmille joukkueille. Olimme valmistautuneet hyvin, mutta koko ottelua emme pysyneet suunnittelussa. Olemme iloisia voitosta, näissä otteluissa se on ainoa joka merkitsee.

Ottelun parhaana palkittu Roman Protcenko löysi joukkueen pelistä myös parannettavaa voitosta huolimatta.

– Aloitimme ottelun hyvin, mutta 15 minuutin jälkeen peli jostain syystä hyytyi. Toiselle puoliajalle saimme peliin taas kuntoon. Ottelu oli kova ja tasainen ja Siuntio tarjosi kovan vastuksen.

SIF-HIFK 27-29 (14-12)

Maalintekijät
SIF: Ott Varik 10, Carl Weurlander 4, Gustav Svanbäck 4, Sten Maasalu 4, Vincent Voutilainen 2, Jan Hagman 2, Atte Marjamäki 1

HIFK: Roman Protcenko 8, Niclas Ahlgren 6, Christoffer Eneberg 5, Nikola Zujic 3, Kristian Jansson 3, Oscar Udd 2, Vili Mattila 1, Tom Lindström 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Roman Protcenko HIFK 3
Ott Varik SIF 2
Rony Leven SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Carl Weurlander 1 x 2 min, Edvin Voutilainen 1 x 2 min, Vincent Voutilainen  1 x 2 min
HIFK: Kristian Jansson 1 x 2 min, Roman Protcenko  1 x 2 min

Erotuomarit: Christian Westerlund – Jan Helander

Yleisöä: 117

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk