GrIFK ja BK-46 suurten panosten ottelussa

GrIFK metsästää viimeistä ylemmän jatkosarjan paikkaa ja BK-46 runkosarjan kakkossijaa joukkueitten kohdatessa runkosarjan päätöskierroksella.

Granilla on muutama heikompi ottelu takanaan. Viikonloppuna Myyrmäessä kärsityn tappion myötä kotivoittokaan ei yksistään riitä nostamaan joukkuetta jatkosarjaviivan yläpuolelle neljänneksi, siihen myös apua Turun suunnalta, jossa ÅIFK:n olisi napattava pisteitä Atlas Vantaalta.

GrIFK:n kauden tasaisimpiin suorittajiin kuuluva maajoukkuesentteri Fredrik Forss kertoo joukkueensa keskustelleen ongelmista.

– Niiden on nyt aika näkyä kentällä. Otteet treeneistä lähtien pitää parantua, jotta myös peleissä kulkisi. Viime aikojen treenit on kuitenkin jo näyttänyt ihan hyvältä. Vielä kun saadaan vikat yksityiskohdat kohdilleen niin saadaan vene käännettyä oikeaan suuntaan, Forss sanoo Granin verkkosivuilla.

– BK antoi meille viimeksi Karjaalla erittäin kovan käsipalloluennon, emmekä halua kokea samanlaista käsittelyä uudestaan.

Hyvä ottelu kovan kaliiberin vastustajaa vastaan saattaa myös avata henkisiä lukkoja, siksi kotijoukkueen kannattajajoukot olisi hienoa saada paikan päälle:

– Erittäin kovatasoinen vastustaja on tulossa ja toivottavasti saadaan Luola täyteen, Forssl toivoo.

BK-46:lla on pelissä periaatteessa ”vain” runkosarjan kakkossija, mutta kuten päävalmentaja Mikael Källman hyvin tietää, pintaa raaputtamalla tulee esiin isompia asioita. Jos BK häviää ja Atlas Vantaa samaan aikaa kärsii tappion ÅIFK:lle, on pisteillä yhtäkkiä iso arvo, koska ne lasketaan mukaan jatkosarjaan.

– Miten vain voi käydä. Toki Atlaksen pitäisi voittaa ÅIFK ja ottaa paikkaa ylemmässä jatkosarjassa, mutta ei sitä voi varmasti tietää ja sitten yhtäkkiä pelimme GrIFK:ta vastaan onkin hyvin tärkeä, Källman sanoi Västra Nylandille.

– Uskaltaako ottaa riskin ja antaa muutamille avainpelaajille tavallista enemmän lepoa, jotta he ovat niin tuoreita kuin mahdollista [ylemmän jatkosarjan avauksessa] Dickeniä vastaan. Se on paradoksi, jota ei ole helppo ratkaista – tarkoittaen sitä, että sekä säästetään voimia että silti voitetaan, Källman puntaroi.

Ottelu Kauniaisten Luolassa alkaa muiden runkosarjan päätöskierroksen otteluiden tapaan keskiviikkona kello 19.00.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk