HIFK murskasi PIF:n loppusarjahaaveet

PIF joutuu tyytymään runkosarjan yhdeksänteen sijaan kärsittyään keskiviikkona kotonaan lopulta selvän tappion HIFK:lle.

PIF hallitsi hienokseltaan ottelun alkua ja johti vielä 20 minuutin kohdalla maalilla. HIFK tuli kuitenkin avausjakson viimeisen kymmenminuuttisen vahvasti ja käänsi edun itselleen taukoon mennessä neljän maalin erolla.

Toisella jaksolla vierasjohto venyi vähitellen jo seitsemään maaliin, eikä PIF pystynyt enää nousemaan taisteluun voitosta. Pisteet matkasivat Helsinkiin lopulta selvällä erolla.

PIF:n päävalmentaja Boris Dvorsek oli alkuun tyytyväinen, mutta myönsi samalla että voitto lipui lopulta oikeaan osoitteeseen.

– Ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia pelasimme todella hyvin ja kurinalaisesti, mutta HIFK on meitä hieman kovempi porukka. Pelaajat tekivät parhaansa, mutta ehkä muutamien avainpelaajien kuormitus oli liian kovaa ja puhti loppui kesken, Dvorsek arvioi.

HIFK:n virkaveli Rostislav Grinishin oli tyytyväinen joukkueen asennoitumiseen, joka kantoi myös hedelmää ottelun edetessä.

– Olimme paremmin valmistautuneita, tässä oli meillekin paljon pelissä jatkosarjaa ajatellen. Alku oli vaikea, kuten odotimmekin, mutta tiesimme myös että meillä on laajempi materiaali. Korkea puolustuspelimme oli avainasemassa, Grinishin näki.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin nappasi HIFK:n tolppien välissä vahvasti pelannut Theodotos Christou.

– Puolustus pelasi hyvin suurimman osan pelistä, joten oli helppo ottaa koppeja. Jatkossa tavoitteena on parantaa joka ottelussa ja edetä puolivälieriin, maalaili Christou.

PIF – HIFK 23-31 (11-15)

Maalintekijät
PIF: Vlatko Tasevski 6, Fredrik Lunden 4, Sebastian Fagerlund 4, Robin Mattsson 2, Valter Lehtinen 2, Samuel Leandersson 2, Ilija Krstevski 2, Samuel Alexandersson 1
HIFK: Roman Protcenko 8, Nikola Zujic 7, Niclas Ahlgren 5, Oscar Udd 3, Vili Mattila 2, Tom Lindström 2, Kristian Jansson 2, Olli Tamminen 1, Christoffer Eneberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Theodotos Christou HIFK 3
Roman Protcenko HIFK 2
Christoffer Eneberg HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
PIF: Fredrik Lunden 1 x 2 min
HIFK: Olli Tamminen 1 x 2 min, Oscar Udd 1 x 2 min, Tom Lindström 2 x 2 min

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth

Yleisöä: 319

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk