ÅIFK:lla ja Atlas Vantaalla isot panokset

ÅIFK ja Atlas Vantaa kohtaavat keskiviikkona runkosarjan viimeisellä kierroksella ÅIFK:n tavoitellessa paikkaa alemmassa ja Atlas Vantaan ylemmässä jatkosarjassa.

Kummankin osalta tavoite on omissa käsissä, mutta kun molemmat eivät voi keskinäistä kamppailua voittaa, on selvää että Turussa seurataan myös muiden otteluiden tilanteita.

Kahdeksantena oleva ÅIFK yrittää taatusti kaikkensa varmistaakseen tasapisteissä sen kanssa olevan Piffenin pysymisen takana. Piffen saa päätöskierroksella kotiinsa HIFK:n, jonka se kukisti Helsingissä käsipallon SM-liigan tämän kauden suurimmalla yllätystuloksella. ÅIFK:lle voitto varmistaisi kahdeksannen sijan, sillä tasapisteissä PIF jää taakse.

Atlas Vantaa 22 pistettä, GrIFK 21. Runkosarjan viimeiset ottelut keskiviikkona ÅIFK – Atlas Vantaa, GrIFK – BK-46. Siinä puolestaan lähtöasetelmat, kun lähdetään ratkomaan runkosarjan neljättä sijaa ja samalla yläjatkosarjan viimeistä paikkaa.

Ilman jossitteluja paikka ratkeaa Atlaksen eduksi voitolla Turussa. Silloin Granin ottelun tuloksella ei ole merkitystä, olkoon se mikä tahansa. Yhtä selvä peli on, jos sekä Atlas että Grani häviävät ottelunsa.

Sen sijaan Atlaksen on vältettävä joutumista tasapisteisiin Granin kanssa. Silloin ratkaisevat keskinäiset ottelut. Niitten pisteet ovat tasan 2-2 ja myös maaliero 55-55. Silloin ratkaisee koko runkosarjan maaliero, ja se on reippaasti Granin eduksi 63-20. Toinen tuhoisa vaihtoehto vantaalaisille olisi tietysti Atlaksen tappio ja Granin voitto karjaalaisista.

ÅIFK on ollut Atlas Vantaalle viime vuosina helpohko vastustaja varsinkin Myyrmäessä, mutta kotonaan Samppalinnassa ÅIFK on pyristellyt pirteästi. Edellinen turkulaisvoitto on kolmen vuoden takaa.

Ottelu Samppalinnassa alkaa kierroksen muiden otteluiden tapaan keskiviikkona kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös VeikkausTV:ltä.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk