Dicken ja HIFK historiallisessa puolivälieräderbyssa

SM-liigan pudotuspeleissä nähdään miesten käsipallohistorian ensimmäinen Stadin Derby, kun ylemmän loppusarjan kolmoseksi sijoittunut Dicken kohtaa alakerran kakkoseksi päätyneen HIFK:n.

Joukkueet eivät ole koskaan ennen kohdanneet SM-liigan (tai edeltävän SM-sarjan) Play Off-vaiheessa.

Dicken ja HIFK ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja hieman yllättäen HIFK vei ensimmäisen matsin nimiinsä Pirkkolassa alkusyksystä lukemin 32-33. Näin ollen ensimmäistä kertaa pitkään aikaan lauttasaarelaiset menettivät Stadin herruuden Kallioon.

Tämä asia kuitenkin korjautui Urheilutalolla joulukuun puolessavälissä, kun Dicken tyylittelin ylivoimaiseen tapaan voittoon lukemin 30-34, loppulukemat eivät kerro koko totuutta ottelusta, joka käytännössä pelailtiin loppuun Dickenin noin kymmenen maalin taukojohdon jälkeen.

Kumpikin joukkue kärsii profiilipelaajan loukkaantumisista, kun Dickenin Max Granlundin kausi katkesi jalkavammaan juuri ennen ratkaisupelejä. Samoin HIFK joutunee pelaamaan ensimmäiset ottelut ilman alavartalovammasta toipuvaa Roman Protcenkoa, jonka kokeilut viimeisissä sarjapeleissä eivät luvanneet edes 50-prosenttista suoritusta.

Muuten HIFK:n sairastupa on saatu tyhjäksi, ja joukkueen kapteenin Johannes Bargumin tärkeä maalisilmäkin on parantunut odotettua nopeammin.

Puolivälieräsarjan avausottelu Pirkkolassa alkaa keskiviikkona kello 19.15.

Käsipallon miesten SM-liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk