GrIFK nousi voittoon Atlas Vantaasta

GrIFK otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan haettuaan keskiviikkona voiton Atlas Vantaasta tiukkojen vaiheiden jälkeen.

Avausjaksolla Energia Areenalla seurattiin todellista pudotuspelinäytelmää, kun johto vaihteli jatkuvasti puolin ja toisin, eikä ero koko ensimmäisen 30-minuuttisen aikana käynyt kuin kertaalleen yli yhdessä maalissa – Atlaksen johtaessa 11-9 puolen minuutin ajan – ja tauolle mentiin isäntien yhden maalin johtoasemassa.

Tauon jälkeen Atlas oli jo tekemässä pientä eroa, mutta Grani nousi nopeasti tasoihin. Tasaisesti edettiin viimeisen kymmenminuuttisen alkuun, jolloin Grani puolestaan nykäisi, eikä Atlas kovasta viime minuuttien kieristään huolimatta enää rinnalle päässyt.

Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio oli otteluun sinänsä tyytyväinen, mutta lopputulos maistui toki katkeralta.

– Vauhdikas ja hyvä ottelu. Meille sattui maaliton jakso huonoon paikkaan, kun ei saatu palloa sisään seitsemästäkään metristä. Niistä ja muistakin paikoista, joita meillä oli, pitäisi tehdä maali. Toisella puoliajalla puolustuksessa oli muutamia huonompia juttuja kuin ensimmäisellä puoliajalla, Kallio pohti.

GrIFK-luotsi Mikko Koskue näki joukkueensa parantaneen ottelun edetessä.

– Meidän pelimme oli alussa hieman hermostunutta. Onneksi saatiin parannettua ja väännettyä voitto. Muutamaa osa-aluetta pitää parantaa, esimerkiksi erikoistilanteita, Koskue mietti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ottelussa vei Granin Albert Georgs, joka nautti niin pelaamisesta kuin voitostakin.

– Oli hauska pelata kuten aina pudotuspeleissä. Meillä oli alussa vähän vaikeuksia, mutta onneksi saatiin voitto. Tämä oli odotetunlainen tiukka matsi ja Atlas pelasi juuri niin kuin odotettiin.

1. puolivälierä
Atlas Vantaa – GrIFK 26-28 (14-13)

Maalintekijät
Atlas Vantaa: Sebastian Säkkinen 9, Erkka Näntö 4, Milos Maksimovic 3, Heikki Laitinen 3, Tuomas Laitinen 2, Frederik Kopranen 2, Kenneth Åstrand 1, Géza Vasvári 1, Gheorghe Safronii 1
GrIFK: Patrik Johanson 6, Alexander von Numers 5, Fredrik Forss 5, Richard Sundberg 3, Benjamin Olsson 3, Miro Koljonen 3, Sami Silfver 2, Peik Sjöblom 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Albert Georgs GrIFK 3
Sebastian Säkkinen Atlas Vantaa 2
Patrik Johanson GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Gheorghe Safronii 2 x 2 min, Géza Vasvári 1 x 2 min, Lauri Narinen 1 x 2 min, Milos Maksimovic 1 x 2 min, Nikko Kinos 1 x 2 min
GrIFK: Alexander von Numers 2 x 2 min, Benjamin Olsson 1 x 2 min, Fredrik Forss 1 x 2 min, Patrik Lång 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Jan-Erik Leandersson

Yleisöä: 287

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk