HIFK karkasi Dynamo Riihimäeltä tauon jälkeen

Dynamo Riihimäki ja HIFK taistelivat pisteistä tasaisesti reilun 30 minuuttia, kunnes HIFK repäisi ja seilasi selvään voittoon.

Ottelun avausjakso sujui erittäin tasaisissa merkeissä. HIFK repäisi alussa 3-0-johdon, mutta tämän jälkeen ero ei kertaakaan ollut kahta maalia enempää ja tauolle Riihimäellä mentiin tasalukemissa.

Toisella puoliajalla HIFK alkoi vähitellen hivuttautua karkumatkalle. Ero kasvoi maali maalilta ja lopullisesti ero alkoi kasvaa jakson puolivälissä. Dynamo ei löytänyt enää uutta vaihdetta ja HIFK eteni lopulta selkeään voittoon.

Dynamo Riihimäen päävalmentaja Ville Viljanen harmitteli hyvän otteen katoamista muutamiin virheisiin.

– Alkuun oltiin hyvin mukana. Sitten tehtiin ensimmäiset virheet jotka kertautuivat läpi koko loppupelin. Samin [Karhunen] loukkaantuminen tuli pahaan kohtaan, vaikka yksi tilanne tai yksi loukkaantuminen ei saisi vaikuttaa noin paljon.

– Yritetään pelata liian vaikeaa peliä, joka kostautuu kun pelataan väsyneenä, Viljanen analysoi.

HIFK-luotsi Toni Kallio oli loppujen lopuksi tyytyväinen.

– 10 maalin vierasvoitto. Oli vähän vaikeuksia saada peliä käyntiin ekalla jaksolla, kun Dynamo oli tehokas maalintekopaikoissa. Toisella puoliajalla jaksettiin uskoa omaan tekemiseen ja päästiin pelin päälle, Kallio kertasi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ottelussa nappasi tililleen HIFK:n Niclas Ahlgren, joka kiitteli myös toisen jakson pelaamista.

– Ehjä peli meiltä, hyvä puolustus toisella puoliajalla ja pistettiin paikoista sisään.

Dynamo Riihimäki – HIFK 21-31 (13-13)

Maalintekijät
Dynamo Riihimäki: Mattila Vili 5, Tuominen Niki 3, Karhunen Sami 3, Nieminen Henri 2, Leikama Niko 2, Alander Elis 2, Viljanen Valtteri 1, Tuomi Osmo 1, Kuparinen Olli-Pekka 1, Borissov Nikita 1
HIFK: Ahlgren Niclas 9, Protcenko Roman 8, Hallbäck Rasmus 5, Maletic Srdjan 3, Shevchenko Sergey 2, Jansson Kristian 2, Kanerva Robin 1, Ahlgren Richard 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ahlgren Niclas HIFK 3
Protcenko Roman HIFK 2
Nieminen Jouni Dynamo Riihimäki 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dynamo Riihimäki: Lehmuskanta Sami 1 x 2 min, Leikama Niko 1 x 2 min
HIFK: –

Erotuomarit: Rönnberg Jan – Skogberg Johan

Yleisöä: 158

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk