Atlas Vantaalle tärkeä voitto

Atlas Vantaa tukevoitti asemiaan sarjan kärkikastissa, kun se voitti kotonaan SIF:n 30-27 (18-15).

Kotijoukkue otti heti alusta saakka pienoisen niskaotteen vierailijoistaan ja Atlas Vantaa oli hienoisessa johtoasemassa koko ensimmäisen puoliajan. Atlas Vantaa ei kuitenkaan päässyt repäisemään kunnolla, vaan SIF kyttäsi koko ajan iskuetäisyyden päässä.

Atlas Vantaa aloitti toisen puoliajan vahvemmin ja sai repäistyä muutaman maalin lisää eroa. Atlas Vantaa näytti olevan matkalla jo selvään voittoon, mutta SIF sai kehitettyä pienoisen takaa-ajon Albert Rehnbergin ja Elias Nymanin maaleilla. Aika loppui kuitenkin siuntiolaisilta kesken ja Atlas Vantaa korjasi potin. Voitolla Atlas Vantaa nousi entistä hanakammin taistelemaan paikasta neljän parhaan joukossa.

Atlas Vantaan valmentaja Johan Nyberg hehkutti joukkueensa suoritusta.

– Oli valtava lataus. Jo kopissa näki, että edessä on tärkeä ottelu. Hyökkäyspeli oli taitavaa, kärsivällistä ja leveää. Kuuden – seitsemän maalin johtoasemassa aloitettiin kuitenkin varmistelu liian aikaisin ja hyvin taistellut Siuntio pääsi kaventamaan numeroita, Nyberg perkasi ottelua.

Ottelun parhaana palkittu Anthony Hellakoski oli päävalmentajansa kanssa samoilla linjoilla.

– Pelissä meillä oli hyvä energia ja varsinkin toisen jakson alkuun satsattiin ja ero repesi. Lopussa Siuntio siirtyi puolustamaan vähän korkeammalta ja me rupesimme pelaamaan aikaa vähän turhaankin. Onneksi se ei nyt kostautunut, niin kuin syksyllä Siuntiossa. Mielestäni pelasin kauden parhaan otteluni, tyytyväinen Hellakoski mietti.

SIF-valmentaja Kaj Hagmanin mukaan joukkue ei päässyt samalle tasolle kuin viikonlopun paikallispelissä ja myönsi vantaalaisten paremmuuden.

– Emme päässeet samalle tasolle kuin sunnuntaina Karjaan voitossa. Sitä vähän pelkäsinkin, että samanlainen lataus ei onnistu. Atlas pelasi kokeneella joukkueella hyvän ottelun ja voitti ansaitusti.

Atlas Vantaa-SIF 30-27 (18-15)
Maalintekijät
Atlas Vantaa: Säkkinen Sebastian 8, Hellakoski Anthony 6, Näntö Erkka 4, Åstrand Kenneth 3, Sarin Klaus 3, Laitinen Heikki 3, Kinos Nikko 3
SIF: Martin Ian 5, Hagman Jan 5, Westerlund Theo 4, Rehnberg Albert 4, Nyman Elias 2, Marjamäki Atte 2, Järvinen Albin 2, Voutilainen Vincent 1, Tibar Taavi 1, Grönberg Patrik 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Hellakoski Anthony Atlas Vantaa 3
Säkkinen Sebastian Atlas Vantaa 2
Näntö Erkka Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas Vantaa: Hellakoski Anthony 1 x 2 min, Laitinen Heikki 1 x 2 min
SIF: Hagman Jan 1 x 2 min, Järvinen Albin 1 x 2 min, Voutilainen Vincent 1 x 2 min

Erotuomarit: Nieminen Harri – Tuomi Markku

Yleisöä: 244

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk