Dynamo Riihimäki piti HIFK:ta tiukoilla

HIFK sai tehdä täyden päivätyön isännöidessään Dynamo Riihimäkeä. Lopulta HIFK otti kuitenkin ottelusta 31-25 (18-14)-voiton.

Dynamo Riihimäki aloitti vahvasti ja johti ottelua ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen. Roman Protcenkon ja Niclas Ahgrenin maaleilla HIFK kuitenkin vei seuraavan vitosen 4-1 ja HIFK nousi johtoon. Dynamo Riihimäki ei kuitenkaan päästänyt kotijoukkuetta karkuun ja pääsi vielä pisteen päähän, mutta HIFK sai nykäistyä neljän maalin johdon tauolle lähdettäessä.

Toiselle puoliajalle HIFK tuli vahvemmin ja nykäisi eron jo kuuteen. Vili Mattilan ja Olli-Pekka Kuparisen maaleilla Dynamo Riihimäki taisteli itsensä vielä kolmen maalin päähän. Lopussa HIFK oli kuitenkin vahvempi ja puristi itselleen tärkeän voiton.

HIFK:n valmentaja Kenneth Bäcklund antoi suhteellisen puhtaat paperit joukkueensa hyökkäyspelaamiselle.

– Puolustuksessa peli oli ajoittain hieman sekavaa, mutta hyökkäykset onnistuivat niillä kerroilla, kun jengi pelasi sovitusti. Pelin alku oli vaikeaa, lopulta hyökkäyspeli lähti toimimaan paremmin.

Jani Pietiläinen kiitteli Dynamo Riihimäen taistelu, mutta lopun virheet kostautuivat.

– Tappio varmistui loppuminuuttien jäähyilyllä. Maalivahtipelimme tänään onnistui hyvin ja joukkueella oli kunnon taisteluasenne, mutta lopussa tuli liikaa rangaistuksia, Pietiläinen harmitteli

Ottelun parhaan pelaajan palkinnon pokannut Roman Protcenko antoi kiitosta myös kotiyleisölle.

– Hyökkäyksemme ei ollut aivan 100% tänään, mutta teimme riittävästi töitä voittoon. Stadin Kingien kannustus auttoi vaikeilla hetkillä, kiitos kotiyleisölle.

HIFK-Dynamo Riihimäki 31-25 (18-14)

Maalintekijät
HIFK: Protcenko Roman 11, Shevchenko Sergey 8, Ahlgren Niclas 6, Hallbäck Rasmus 3, Bargum Johannes 2, Koskela Antti 1
Dynamo Riihimäki: Mattila Vili 8, Leikama Niko 3, Kuparinen Olli-Pekka 3, Alander Elis 3, Viljanen Valtteri 2, Karhunen Sami 2, Alander Elias 2, Väänänen Jussi 1, Nieminen Henri 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Protcenko Roman HIFK 3
Shevchenko Sergey HIFK 2
Mattila Vili Dynamo Riihimäki 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Koskela Antti 1 x 2 min, Maletic Srdjan 1 x 2 min
Dynamo Riihimäki: Leikama Niko 2 x 2 min, Viljanen Valtteri 1 x 2 min, Väänänen Jussi 2 x 2 min

Erotuomarit: Glantz Julia – Laaksonen Annika

Yleisöä: 73

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk