Atlas Vantaa kaatoi GrIFK:n toistamiseen

Atlas Vantaa otti pitkän askelen kohti välieriä kaatamalla GrIFK:n keskiviikkona vieraskentällä melkoisen erikoisen ottelun jälkeen.

Atlas Vantaa oli alkuminuuteilla terävämpi ja nykäisi jo kolmen maalin kaulan, kunnes GrIFK pääsi otteluun paremmin mukaan. Tasoihin päästyään Grani karkasi saman tien johtoon ja venytti sen jo seitsemään maaliin kunnes vantaalaiset tauon alla pääsivät hiukan kaventamaan.

Kun Granin maalinteko kipsaantui täysin toisen jakson alussa, Atlas Vantaa nousi maali maalilta tasoihin ja paineli saman tien johtoon. Kun Grani onnistui tekemään reilussa 18 minuutissa vain yhden maalin, Atlas ehti karata jo neljän maalin etumatkalle. Kotijoukkue löysi maalijyvän viime hetkillä, mutta Atlas piti johdostaan tiukasti kiinni. Grani puristi maalin päähän mutta kiri ei riittänyt.

GrIFK:n päävalmentaja Mikko Koskue harmitteli ennen kaikkea avainpelaajien poissaoloja.

– Vaikeat oli lähtökohdat, kun [Richard] Sundberg ja [Alexander] von Numers olivat poissa. Oltiin alussa hyvällä asenteella liikkeellä ja eka puoliaika oli hyvä. Sitten loppui usko hyökkäyspäässä ja Atlas pääsi ohi. Hyvä taistelu silti loppuun asti, siitä ei voi poikia moittia. Sarja ei missään nimessä vielä ole ohi, Koskue vakuutti.

Atlas Vantaan päävalmentaja Johan Nyberg kiitteli tapahtumaa kokonaisuutena.

– Tänään oli yleisöön menevä playoff-ottelu. Tunnelma oli hyvä. Meidän itseluottamukselle teki hyvää ensinnäkin voittaa sunnuntaina pitkän tappioputken jälkeen ja nyt vielä vieraissa käännettiin 7 maalin takaa-ajo voitoksi lisää itseluottamusta. Mutta tilanne on vain 2-0 vielä, myös Nyberg muistutti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Tuomas Laitinen oli samoilla linjoilla.

– Nyt oli pleijarimeininkiä, ehkä sunnuntaina ei ihan vielä ollut, mutta tänään oli ihan hyvää vääntöä. Kummallakin oli mestat ja omat hetkensä ottelussa. Hyvin noustiin toisella puoliajalla ja oli tärkeä voitto, Laitinen hehkutti.

– Puoliajalla päätettiin että aletaan puolustaa ja that’s it!

2. puolivälierä:
GrIFK – Atlas Vantaa 26-27 (17-13)
Atlas Vantaa johtaa otteluvoitoin 2-0.

Maalintekijät
GrIFK: Toomla Sten 10, Åkermarck Erik 4, Forss Fredrik 4, Silfver Sami 3, Sjöblom Peik 1, Olsson Benjamin 1, Hammarberg Wilhelm 1, Brummer Paavo 1, Berg Jonathan 1
Atlas Vantaa: Säkkinen Sebastian 6, Laitinen Tuomas 4, Hellakoski Anthony 4, Åstrand Kenneth 3, Näntö Erkka 3, Sarin Klaus 2, Maksimovic Milos 2, Laitinen Heikki 1, Kivinen Jani 1, Kinos Nikko 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Laitinen Tuomas, Atlas Vantaa 3
Hellakoski Anthony, Atlas Vantaa 2
Forss Fredrik, GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Berg Jonathan 1 x 2 min, Forss Fredrik 1 x 2 min, Koljonen Miro 1 x 2 min, Lång Alexander 1 x 2 min, Åkermarck Erik 1 x 2 min
Atlas Vantaa: Kinos Nikko 2 x 2 min, Laitinen Heikki3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia, Näntö Erkka 1 x 2 min

Erotuomarit: Helander Jan – Westerlund Christian

Yleisöä: 367

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk


1 Vastaa
  1. Hadi
    Hadi says:

    Ei helkkari, jos omassa päässä verkko soi vastustajan veskarin heitoista noin monta kertaa. Olisikohan syytä miettiä syvällisemmin tuon ylivoimahyökkäyksen järkevyyttä? Tai ainakin opetella se kunnolla ennenkuin käytetään jatkuvasti.
    Huhhuh

Kommentointi on suljettu.