Kohti kautta: PIF

PIF
Kaudella 2015-16: 1. divisioonan 1., SM-liigakarsinnan 1.
Suomen mestaruuksia: –

Parainen palaa SM-liigakartalle lähes 20 vuoden tauon jälkeen PIF:n noustua viime kauden päätteeksi karsinnan ykkösenä.

PIF ei lähde ainoastaan haistelemaan ilmaa pääsarjatasolle, vaan kauteen on valmistautuduttu menestys mielessä.

– Hyvin olemme treenanneet koko kesän ja kauden alkua odotetaan innolla, kakkosvalmentaja Peter Söderlund sanoo.

– Tavoite pitää totta kai myös olla ja meillä se on asetettu näin: kun kausi on ohi, niin silloin pitää olla kuuden parhaan joukossa.

Intoon PIF:n tavoitteen täyttyminen tuskin ainakaan kaatuu. Päävalmentaja Joni Lindbergin mukaan joukkueen lisäksi myös ympäristön tuki on vahva.

– Tuntuu mahtavalta. Koko Parainen odottaa kautta, uskallan sanoa. On todella hienoa ja mielenkiintoista päästä taas maailmankartalle, Lindberg sanoi Yle Åbolandille.

Joukkueen pelaajalista saattaa vielä elää, sillä ulkomaalaisvahvistuksia katsastetaan, mutta nykyiselläänkin Lindbergillä on käsissään varsin mielenkiintoinen ryhmä, jossa on myös tarvittavaa leveyttä ja tasaisuutta.

– Meillä ei ole sillä lailla tähtiä. Sen sijaan meillä on hyvää leveyttä, jonka varaan voimme laskea. Toki on pelaajia, joihin voi luottaa enemmän, mutta jos voitamme, voitamme joukkueena.

– Vahvuutemme on leveydessä ja siinä, että pystymme ratkaisuihin kaikilta paikoilta. Tämä johtuu juuri siitä, ettei meidän tarvitse luottaa yhteen suureen tähteen, vaan kuka tahansa voi nousta esille.

Avainsanat:

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk