Karjaa

Kohti kautta: BK-46

BK-46
Kaudella 2015-16: Runkosarjan 6., putosi puolivälierissä HC Westille 0-3
Suomen mestaruuksia: 20

Perinteikäs BK-46 tekee uutta nousua kärkikahinoihin. Viime kaudella matka jäi alkuvaikeuksien jälkeen vielä hiukan kesken, mutta nyt joukkue on pysynyt hyvin koossa ja saanut merkittäviä vahvistuksiakin, joten karjaalaisia on monella taholla veikkailtu kauden mustaksi hevoseksi ja jopa mahdolliseksi finaalijoukkueeksi.

BK-46:n päävalmentaja Teddy Nordling näkeekin alkavan kauden selkeänä askeleena edelliskauden perään.

– Lähdemme jatkamaan siitä mihin viime keväänä jäimme, Nordling linjaa.

Merkittävät vahvistukset kuten Andreas Rönnberg ja Oscar Kihlstedt tuovat osaamisen lisäksi vahvaa rutiinia ryhmään.

– He tuovat rauhallisuutta peliin ja näyttävät esimerkkiä myös harjoituksissa – pojat sitten toivottavasti ottavat siitä mallia. He myös juttelevat paljon nuorempien pelaajien kanssa. Tärkeitä pelaajia kumpikin, Nordling sanoo.

BK on lisäksi nostanut SM-liigaryhmään jälleen uusia omia nuoriaan, joten sekoitus on vähintäänkin lupaava. Kauden kynnyksellä ainoa huolenaihe on pitkähkö sairaslista. Jasper Hellberg, Robin Karlsson, Nicholas Mavrostomos ja Timmy Thor ovat kaikki kauden avausotteluista sivussa ja myös Rönnberg saattaa joutua murtuneen nenän takia jättämään jonkun pelin väliin.

Kaikkiaan harjoituskausi on sujunut kuitenkin suunnitellusti ja taustalla koko seura henkii Nordlingin mukaan halua mennä eteenpäin.

– Joukkueen kannalta voi nähdä, että olemme ottaneet askeleen oikeaan suuntaan ja jatkamme kehittymistä tästä. Olemme saaneet tärkeitä vahvistuksia, jotka tuovat paljon yksilötasolla, mutta myös koko ryhmää ajatellen, Nordling tiivistää Västra Nylandissa.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk