HC West haki pisteet Siuntiosta

SIF ja HC West kamppailivat sunnuntaina pisteistä tasaisesti vajaan puoliajan, kunnes West nykäisi karkuun ja eteni varmaan voittoon.

Ottelu aaltoili puolelta toiselle, mutta kaikkiaan edettiin tasaisissa merkeissä aina 24. minuutille ja numeroihin 9-9 saakka. Avauspuoliajan loppu meni kuitenkin selkeästi Westin nimiin ja vieraiden taukojohto oli neljä maalia.

Toisen jakson alussa SIF puristi kahden maalin tuntumaan, mutta sen jälkeen West alkoi kasvattaa johtoaan tasaisesti. Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettäessä eroa oli jo kahdeksan maalia ja lopussa West saattoi vain varmistella kaksi pistettä pussiinsa.

West-valmentaja Mikko Koskue oli tyytyväinen joukkueensa tasonnostoon peli edetessä, mikä vei lopulta selkeään voittoon.

– Tahmeat ensimmäiset 20 minuuttia, sitten saimme moottorit käyntiin ja puolustuksen toimimaan. Hyvä puolustus ja maalivahtipeli olivat voittomme avain, Koskue näki ratkaisun.

SIF-valmentaja Kaj Hagmanille sen sijaan jäi mietittävää – pelin tason olisi pitänyt olla luokkaa parempaa, jotta West olisi pystytty haastamaan.

– Emme olleet ottelussa mukana tänään kuin hetkittäin. Päästimme liikaa helppoja maaleja, otimme liikaa ulosajoja ja lisäksi vastustajan korkea puolustus sotki hyökkäyspäämme pelaamisen. Kokonaisuutena epävarmaa pelaamista, emme päässeet tasollemme, Hagman tiivisti.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli yhdeksällä osumallaan myös kamppailun maalikuninkaaksi noussut Westin Sten Toomla.

– Alku oli hieman hankala, kun emme saaneet puolustustamme toimimaan. Sitten kun oman pään pelaaminen alkoi toimia, rupesi eroakin syntymään ja lopussa se venähtikin jo kymmeneen maaliin, Toomla kertasi.

– Kaksi pistettä!

SIF – HC West 20-30 (10-14)

Yleisöä: 237

Erotuomarit: Julia Glantz-Annika Laaksonen

Maalit:
SIF: Oliver Helander 6, Theo Westerlund 4, Ian Martin 3, Patrik Grönberg 3, Taavi Tibar 2, Gustav Svanbäck 1, Albert Rehnberg 1
West: Sten Toomla 9, Topias Laine 5, Fredrik Forss 3, Richard Sundberg 3, Miro Koljonen 3, Anders Genberg 2, Oscar Berglund 2, Wilhelm Hammarberg 2, Sami Silfver 1

Ulosajot:
SIF: Gustav Svanbäck 2 min, Vincent Voutilainen 2 min, Albert Rehnberg 2 min, Taavi Tibar 2 min
West: Alexander Lång 2 min, Fredrik Forss 2 min, Richard Sundberg 2 min

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Sten Toomla, West
** Stefan Thilman, West
* Oliver Helander, SIF

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk