Atlas Vantaa etsii voiton avaimia ÅIFK:ta vastaan

Neljän ottelun tappioputkeen suistunut Atlas Vantaa saa keskiviikkona vieraakseen niin ikään melkoisessa tappioputkessa seilaavan ÅIFK:n.

Atlas Vantaalle ottelu on äärimmäisen tärkeä. Tavoitteena ollut runkosarjan kolmas sija karkasi jo hyvän aikaa sitten, ja HIFK pitää vahvasti neljättä sijaa kukistettuaan vantaalaiset viime viikolla. Jos tappiotrendiä ei saada katkaistuksi, Atlaksen nykyinen viides sija on vaarassa. Vahvaan talvivireeseen päässyt BK-46 – vain yksi tappio viidessä viime ottelussa – on kuin vaivihkaa hilannut itsensä tasapisteisiin vantaalaisten kanssa, tosin yhden ottelun enemmän pelanneena.

Lauantain murheellisen Cocks-ottelun (16-41) jälkeen Vantaalla on pidetty palavereita. Keskiviikkona (17.2.) klo 19 Myyrmäen Urheilutalossa nähdään, ovatko palaverit auttaneet henkisen lukituksen purkamisessa, kun vastaan tulee SM-liigassa kahdeksantena oleva ÅIFK.

Pelaajasiirtojen ja loukkaantumisen heikentämä ÅIFK:n nuori joukkue ei ole lyönyt hanskoja tiskiin, vaan viime ottelussa BK-46 sai tehdä täyden työn, ennen kuin voitto heltisi Turussa numeroin 25-19. ÅIFK:ta rasittaa viisi peräkkäistä tappiota.

Yhden kokeneen pelaajan Besim Qerimin valmentama ÅIFK on saanut takaisin. Christoffer Nyström on palannut puolustuksen avuksi, ja hänen mukaantulonsa oli turkulaislähteitten mukaan uskoa antava piristysruiske koko joukkueelle BK-ottelussa.

Tukalassa tilanteessa Atlas Vantaan päävalmentaja Mikael Källman palaa harjoittelussa pelin perusasioihin.

– On otettu monta askelta taaksepäin viime aikoina. Nyt pyritään askel askeleelta eteenpäin ja paneudutaan perusasioihin. Avainsana kaikessa tekemisessä on YHDESSÄ, Källman sanoi painokkaasti seuran verkkosivuilla.

– On toimittava yhdessä puolustuksessa, jotta pystymme katkaisemaan hyökkäykset ja iskemään takaisin. Myös hyökkäyksen on toimittava yhdessä.

Perusasioihin paneutumalla Källman toivoo onnistumisia, jotta pelaajien kateissa ollut itseluottamus saataisiin takaisin.

Atlas Vantaa on kukistanut ÅIFK:n tällä kaudella kahdesti, syyskuussa kotona 34-25 ja marraskuussa Turussa 28-23.

Ottelu Myyrmäessä alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk