BK-46 niukkaan voittoon ÅIFK:sta kauden avauksessa

ÅIFK ja BK-46 avasivat SM-liigakauden 2015-16 perjantaina ottelulla, joka oli erittäin tasainen läpi koko 60-minuuttisen. Pisteet matkasivat lopulta vieraiden mukaan kahden maalin erolla.

ÅIFK avasi ottelun terävämmin, mutta BK-46 hivuttautui nopeassa tahdissa kolmen maalin johtoon. Isännät kuroivat kuitenkin nopeasti eron kiinni ja taukoa kohti edettiin tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen ÅIFK johti yhdellä maalilla.

Tasaisissa merkeissä edettiin aina toisen jakson puoliväliin ja tilanteeseen 22-22 saakka. Tästä eteenpäin vierasjoukkue BK-46 alkoi vähitellen repiä hiukan eroa, mutta ÅIFK ei antanut periksi. Niukassa vierasjohdossa edettiin aina päätösminuutille ja vasta Viktor Westerlundin maali kahdeksan sekuntia ennen loppua ratkaisi voiton BK-46:lle.

ÅIFK-valmentaja Besim Qerimi manasi ottelun jälkeen huonoa onneakin, mutta myönsi kuitenkin voiton menneen oikeaan osoitteeseen.

– Tuuri ei ollut meidän puolellamme. Irtopallot menivät liikaa vastustajille, ja teimme myös liikaa turhia heittoja. Vaikeuksia tuotti se, että meillä on liian vähän vaihtopelaajia. Joukkuekin on täysin ”uusi” tänä vuonna joten totuttelemista on. Keskittyminen on vähän heikkoa ja puolustus oli vähän liian avoin, Qerimi ruoti.

– Vaikka taisteltiin kovin, niin BK oli astetta parempi.

BK-luotsi Peter Kihlstedt nosti myös esiin se, että joukkue ei ole vielä täysin hitsautunut yhteen tässä vaiheessa kautta.

– Meillä on uusi joukkue ja se huomattiin siitä että yhteistyö ei toiminut kunnolla. ÅIFK pääsi helposti vetämään ja se pisti meidän veskarin vaikeaan asemaan, Kihlstedt mietti.

– Tästä ottelusta voi kuitenkin olla tyytyväinen voittoon ja 33 tehtyyn maaliin. Myös se, että laidoista tehtiin paljon maaleja ja että rankkarit meni ät sisään, on hyvä. Tästä eteenpäin tehdään töitä sen eteen että yhteistyö saadaan toimimaan.

Ottelun vakuuttavimpana pelaajana palkittu BK-46:n Timmy Thor kiteytti avauspelin tiiviisti.

– Hyvin tasainen ja kova ottelu.

ÅIFK – BK-46 31-33 (16-15)

Yleisöä: 173

Erotuomarit: Lindroos – Leandersson

Maalintekijät:
Åbo IFK: Arttu Tamminen 1, Olli Tamminen 1, Frans Lindholm 4, Daniel Eriksson 1, Eemeli Maijala 4, Andreas Nyström 9, Topias Laine 11
BK-46: Timmy Thor 8, Robin Karlsson 10, Oscar Udd 2, Jasper Hellberg 6, Andre Udd 1, Victor Westerlund 3, Alex Lignell 1, Janne Korpimäki 2

Ulosajot:
ÅIFK: Arttu Tamminen 1x2min, Paavo Brummer 1x2min
BK-46: Robin Mattson 1x2min, Edvard Björk 2x2min

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Timmy Thor, BK-46
** Topias Laine, ÅIFK
* Eemeli Maijala, ÅIFK

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk