SIF ja HC West avaavat kautensa lauantaina

SM-liigakauden avauksen aika on Siuntiossa lauantaina, kun kauden ensimmäisen kierroksen ottelussa SIF:n vieraaksi saapuu viime kauden pronssimitalisti HC West.

Kummassakin joukkueessa on melkoisesti muutoksia viime kauteen verrattuna ja avausottelu sen myötä pieni arvoitus.

– Siitä tulee varmasti kova ottelu ja sama koskee varmasti sarjaa kokonaisuutena, arvioi SIF:n päävalmentaja Kaj Hagman Västra Nylandissa.

West pelaa lauantaina ensimmäisen virallisen ottelunsa uuden päävalmentajan Mikko Koskuen alaisuudessa. Westin molemmat pelinrakentajat Sami Silfver ja Anders Genberg ovat olleet koko kesän vielä toipilaina viime kaudella tehtyjen leikkausten jäljiltä mikä aiheuttanut oman lisämausteensa kesäkauteen.

– Loukkaantumisten ja sairastelujen takia ei olla päästy koko joukkueena treenaamaan kesällä niin kuin oltaisiin haluttu. Totta kai se on iso haaste joukkueelle kun joukkueelle jos molemmat pelinrakentajat puuttuvat koko kesäkauden, Koskue sanoo Westin verkkosivuilla.

– Toisaalta se on antanut junioreille oivan mahdollisuuden näyttää osaamistaan ja he ovatkin hoitaneet hommansa erinomaisesti. Peli peliltä lähdetään kehittämään omaa tekemistämme, vielä on pitkä matka että peli alkaa näyttää hyvältä. Meillä ei ole kuitenkaan mihinkään kiire. Katse on keväässä.

Hagmanin tavoin Koskue ennakoi avausottelua ja koko kautta vielä suhteellisen varovaisesti.

– Kauteen lähdetään luottavaisena, mutta nöyränä. Peli kerrallaan lähdetään taistelemaan ja kehittämään omaa peliämme. Matka on pitkä ja yritetään pitää kehityskäyrä positiivisena aina kevääseen asti. Matkaan lähdetään jokaista vastustajaa kunnioittaen, ketään kuitenkaan pelkäämättä, sanoo Koskue.

Viime kaudella West vei nimiinsä kaikki kolme runkosarjakohtaamista suhteellisen selvästi.

Ottelu Siuntiossa alkaa lauantaina kello 16.00. Siuntion monitoimihallin rakennustöiden takia pysäköintitilaa on äärimmäisen rajoitetusti. SIF vetoaakin yleisöön että he saapuisivat kimppakyydeillä ja käyttäisivät pysäköintialueita Aktia-pankin edessä, kunnantalon takana tai Sjundeå svenska skolan luona. Näiltä alueilta käveltävää hallille tulee noin 200-300 metriä.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelin tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk