Atlas Vantaa Cocksin vieraaksi avausotteluun

Viime kaudella välierissä kohdanneet Cocks ja Atlas Vantaa avaavat kauden 2015-16 osaltaan keskinäisellä ottelulla Riihimäellä lauantaina.

SM-liiga tuskin voisi alkaa Riihimäellä mielenkiintoisemmalla tavalla kuin kahden menestysnälkäisen ja runsaasti uusia pelaajia riveihinsä saaneen joukkueen kohtaamisella.

Atlas Vantaan peräsimeen täksi kaudeksi tarttunut kokenut Mikael Källman ei ole moksiskaan, vaikka SM-liigan avaus on hänen uudelle seuralleen Atlas Vantaalle ainakin paperilla pahin mahdollinen. Vastassa on heti kärkeen mestaruuden puolustaja ja nytkin ylivoimaisena ennakkosuosikkina liigaan lähtevä Cocks omassa kotiluolassaan.

– Onhan se tietysti pahin paikka, kun vastassa on liigan paras joukkue, mutta hyvää on se, että nähdään heti, missä mennään, Källman sanoo vantaalaisten verkkosivuilla.

– Vaikka tulisi selvä tappiokin, ei se saa masentaa, vaan sitten poimitaan eri asiat, joihin ruvetaan keskittymään.

Tappiomielialla Atlas Vantaa ei suinkaan matkusta Riihimäelle. Viime kausi opetti, että Cocks on horjutettavissa, kunhan palaset loksahtavat kohdalleen. Källman laskee, että Atlas Vantaa pystyy vastaamaan täysin Cocksin fyysiseen peliin ja tekemään vastustajan maalinteon hankalaksi.

– Hyökkäyksessä meillä on oltava malttia, ettei tule helppoja menetyksiä, joista Cocks rankaisee, Källman sanoi.

Kummankaan joukkueen lähtökohdat lauantain otteluun eivät kuitenkaan ole helpot. Kotijoukkue Cocks koki pahan kolauksen hävittyään EHF Cupin avausottelussa sveitsiläisvastustajilleen peräti kymmenellä maalilla, eikä hieman paremmin sujunut kotiottelu enää herättänyt riemunkiljahduksia joukkueen sisällä. Cocksin valmennuksella onkin täysi työ saada joukkueensa motivoitua jälleen kotimaan pääsarjan ja viikkoa myöhemmin käynnistyvän Baltian liigan haasteisiin. Lisäksi poissa ottelusta ovat ainakin vastikään jalkaleikkauksessa käynyt Andreas Rönnberg sekä viime perjantaina harjoituksissa nenänsä murtanut Andrei Kaliarovich.

Myös Atlas Vantaalta tulee ottelussa puuttumaan kovan luokan pelinrakentaja. Viime kaudella joukkueensa terävintä osaamista edustanut Anthony Hellakoski saattaa polvivammansa vuoksi joutua jättämään koko kauden väliin, mikä aiheuttaa suuren kolauksen Atlas Vantaan menestystoiveille.

Ottelu Riihimäen Urheilutalolla alkaa lauantaina kello 16.00.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelin tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk