Riihimäki

Kohti kautta: Cocks

Kolme perättäistä mestaruutta nimiinsä vienyt Cocks lähtee kauteen 2015-16 jälleen selkeästi suurimpana mestarisuosikkina.

Cocksille SM-liigan alku on toki tärkeä etappi, mutta kausi sinänsä on ollut riihimäkeläisten osalta hyvässä vauhdissa jo pidempään. Mukaan mahtuu myös karvas pettymys, kun sveitsiläinen St. Otmar St. Gallen oli EHF-cupin avauskierroksella vahvempi.

– Meillä on ennen kautta jo 18 peliä kasassa. Varmaan siitä on hyötyä alkukauteen, mutta toisaalta kysymys on siitä, kuinka nopeasti saadaan EHF-cupin pettymys pois mielestä, päävalmentaja Kaj Kekki miettii.

– Koko joukkueella on siipi aika lailla maassa, koska odotukset olivat pitemmälle kuin 1. kierrokselle. Monella on varmaan nyt paikka yllättää meidät.

Cocks on valmistautunut kauteen pitkän kaavan mukaan ja joukkue on ainakin periaatteessa täydessä iskussaan heti SM-liigakauden alussa.

– Kesäkuun lopusta on yhdessä täysillä tehty töitä ilman taukoa, välillä vähän liikaakin. Eli kunnossa ollaan varmasti lauantaina, Kekki laskee.

Cocksin joukkue muuttui melkoisesti viime kaudesta ja täysin suunnitellusti. Joukkuetta vahvistettiin suunnitelmallisesti ja Kekin mukaan tämä myös näkyy – ja sen pitää näkyä myös otteissa ja tuloksissa.

– Meillä vaihtui seitsemän pelaajaa, ja näkemykseni mukaan kaikki uudet ovat parempia kuin aiemmat. Tietysti meillä lähtökohta ja strategia on hieman erilainen kuin muilla joukkueilla, eli seuran tavoitteena on pelata Euroopassa lohkovaiheessa vuonna 2020, ja sitä silmällä pitäen tehdään töitä ja vahvistetaan ryhmää.

Kekki ei lähde millekään ylikohteliaalle linjalle kauden tavoitteita linjatessaan. Niitä on hänen mukaansa Cocksilla vain yksi.

– Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mestaruus. Jos ei se näillä eväillä tule, sitten on epäonnistuttu.

Runkosarjassa kaudella 2014-15: 1.
Pudotuspelit 2014-15: mestari, voitti finaaleissa Dickenin 3-0

Seuratiedot ja pelaajalista:

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk