Atlas Vantaa kaatoi ÅIFK:n

Atlas Vantaa avasi kauden voittotilinsä kaatamalla lauantaina iltapäivällä Myyrmäessä ÅIFK:n.

Atlas Vantaa otti nopeasti ohjat ottelussa ja venytti eron pikavauhtia 4-5 maaliin. Tätä lähemmäs ÅIFK ei avausjaksolla päässytkään ja tauko vietettiin isäntien selkeässä johdossa.

Tauon jälkeen ero käväisi jo kymmenessä maalissa. ÅIFK pääsi kaventamaan eroa kovan nousun myötä parhaimmillaan jo yhteen maaliin, mutta Atlas Vantaa löysi vireen uudestaan ja loppujen lopuksi pisteet jäivät lopulta Vantaalle suhteellisen selvin numeroin.

Kotijoukkueen päävalmentaja Mikael Källman oli osin tyytyväinen esitykseen, mutta vain osin.

– Olimme hyviä silloin, kun tehtiin asiat kunnolla. Kun ÅIFK pääsi maalin päähän, silloin ei ollut hyökkäyspäässä vastuunottoa vaan tehtiin hätiköityjä ratkaisuja, mistä ÅIFK sai vastaiskuja. Mutta sitten saatiin uudestaan rivit kokoon, Källman kertasi.

Vierasjoukkueen luotsi Besim Qerimi oli hiukan samoilla linjoilla – mutta luonnollisesti päinvastaisista hetkistä.

– Kun päästiin maalin päähän, niin silloin tehtiin tyhmyyksiä ja tarjottiin irtopalloilla vastahyökkäyksiä. Muuten olen aika tyytyväinen, joukkue jaksoi hyvin ja toisella jaksolla jopa paremmin kuin osa Atlaksen pelaajista. Koossa on nuori joukkue ja tästä tehdään vielä kova ÅIFK, Qerimi vakuutti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Milan Filic korosti avauspisteiden merkitystä.

– Oli tärkeä saada ensimmäinen voitto Ensimmäisen puoliajan pelasimme hyvin, mutta toisen jakson alkua emme. Pystyimme kuitenkin nousemaan ja tästä lähtien mennään eteenpäin askel askeleelta.

Atlas Vantaa – ÅIFK 34-25 (19-11)

Yleisö: 217

Erotuomarit: Kuri Tapani – Illman Krister

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Filic Milan 8, Säkkinen Sebastian 6, Åstrand Kenneth 4, Näntö Erkka 4, Vainikk Mikk 3, Laitinen Heikki 3, Jovanovic Stefan 2, Maksimovic Milos 2, Maletic Srdjan 1, Kinos Nikko 1
ÅIFK: Laine Topias 11, Nyström Andreas 4, Tamminen Olli 4, Maijala Eemeli 2, Lindholm Frans 2, Eriksson Daniel 1, Tamminen Arttu 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Laitinen Heikki, Maksimovic Milos, Filic Milan
ÅIFK: Tamminen Arttu, Tamminen Olli, Lindholm Frans, Qerimi Besim

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Maksimovic Milos 2, Näntö Erkka
ÅIFK: Tamminen Olli, Tamminen Arttu

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Filic Milan (Atlas Vantaa)
** Åstrand Kenneth (Atlas Vantaa)
* Laine Topias (ÅIFK)

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk