ÅIFK otti tärkeät pisteet Dynamo Riihimäeltä

ÅIFK otti tukevan otteen runkosarjan kahdeksannesta sijasta kaatamalla sunnuntaina kotonaan Dynamo Riihimäen varsin vakuuttavan esityksen jälkeen.

Ottelu kulki alusta saakka isäntien komennossa ja kun ÅIFK nykäisi numeroista 5-3 lukemiin 11-4, oli ote tukevasti turkulaisilla. Taukoa Samppalinnassa vietettiin samassa seitsemän maalin kotijohdossa.

Toisen puoliajan alussa ÅIFK venytti johtonsa nopeassa tahdissa jo kymmeneen maaliin ja siihen ero myös lukkiutui pitkäksi aikaa. Dynamo ei pystynyt tosissaan enää haastamaan isäntiä voitosta ja ÅIFK seilasi komeasti alkaneen vuoden ensimmäiseen voittoonsa, vaikka Dynamo lopussa hiukan pääsikin kaventamaan.

ÅIFK-valmentaja Besim Qerimi oli erittäin tyytyväinen täyteen pistepottiin ja antoi ansaitut kehut joukkueelleen.

– Kauan odotettu voitto. Oli jännitystä ennen peliä, oli hyvä pelin alku ja saatiin itseluottamusta. Axel [Lindberg] oli loistava maalissa. Kaiken kaikkiaan ok peli, keskiviikkona jäi pienestä kiinni Atlasta vastaan, Qerimi kertasi.

Dynamo-luotsi Pekka Lappalainen ei kierrellyt, vaan antoi reilun tunnustuksen kotijoukkueelle.

– Vaikka Åbolla on pelaajapula, niin joukkue on kehittynyt ja heiltä nousee uusia pelaajia. He olivat tänään selkeästi parempia, Lappalainen myönsi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vei peräti 13 maalia isännille heittänyt Niklas Manderoos.

– Joukkuepelimme toimi todella hyvin, pelasimme niin kuin oli sovittu ja olimme valmistautuneet ennen peliä joukkueena. Tämä oli odotettu lopputulos, Manderoos totesi tyytyväisenä.

ÅIFK – Dynamo Riihimäki 30-23 (13-6)

Yleisöä: 205

Erotuomarit: Christopher Metsämäki & Miro Korja

Maalintekijät:
ÅIFK: Niklas Manderoos 13, Christoffer Nyström 5, Daniel Eriksson 3, Fredrik Lunden 3, Frans Lindholm 2, Samuel Alexandersson 1, Olli Tamminen 1, Valter Lehtinen 1, Rasmus Silen 1
Dynamo: Vili Mattila 7, Matias Savinainen 5, Osmo Tuomi 3, Olli Kuparinen 3, Nikita Borissov 2, Niko Leikama 1, Henri Nieminen 1, Valtteri Viljanen 1

Varoitukset:
ÅIFK: Samuel Leandersson, Rasmus Silén, Niklas Manderoos
Dynamo: Elias Alander, Olli Kuparinen,

Ulosajot sekä sulkemiset:
ÅIFK: Arttu Tamminen 2x2min
Dynamo: Elias Alander 2x2min, Niko Leikama 3x2min (=ottelusta sulkeminen)

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** ÅIFK: Niklas Manderoos
** ÅIFK: Axel Lindberg
* ÅIFK: Christoffer Nyström

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk