HC West ja HIFK taistelevat kärkipään sijoituksista

Sarjataulukon kolmonen HC West saa keskiviikko-iltana vieraakseen pykälää alempana majailevan HIFK:n ottelussa, jolla on kummallekin suuri merkitys sijoituksia ajatellen.

West pyrkii paitsi pitämään HIFK:n takanaan haastamaan ainakin Dickenin tosissaan kakkossijasta. HIFK:lla puolestaan on tähtäimessä neljännen sijan varmistaminen ja mahdollisesti vielä kaksikon West-Dicken uhkaaminen.

Westin ja HIFK:n kohtaamiset ovat tällä kaudella olleet erittäin tasaisia. West aloitti kauden kotipelit juuri HIFK:ta vastaan, jolloin voitto irtosi yhden maalin erolla, kun helsinkiläisten loppukiri ei aivan tasoihin riittänyt. Runkosarjan ainoa kohtaaminen Helsingin Urheilutalolla taas päättyi HIFK:n maalin voittoon.

Syksyn ottelu Kauniaisissa jatkoi myös merkillistä sarjaa. Kauniaisten väestönsuoja sulkee nimittäin kallion sisään paljon murheellista HIFK-historiaa. HC West on isännöinyt HIFK:ta pääsarjassa 24 kertaa, eikä HIFK:lla ole edelleenkään yhtäkään pistettä tuotuna maanpinnalle

Westin päävalmentaja Mikko Koskue odottaa tämänkertaisestakin ottelusta tiukkaa vääntöä.

– Keskiviikon vastustaja ja sen pelitapa on aika päinvastainen viime sunnuntain Siuntio-peliin verrattuna. Siinä missä Siuntio pelaa teknistä ja vauhdikasta länsimaista käsipalloa, niin HIFK taas pelaa, no jaa, itsensä näköistä peliään, mikä vaihtelee pelistä peliin aika lailla. Heidän materiaalinsa on kuitenkin vahvistunut viime kaudesta paljon, varsinkin Roman Protsenkon pysäyttäminen heidän hyökkäyksessään on avainasemassa keskiviikon pelissä, Koskue miettii Westin verkkosivuilla.

– Revanssia lähdetään hakemaan toden teolla. Eiköhän pojillekin jäänyt syksyn tappiosta Urheilutalolla jotain hampaankoloon, vaikka kuinka siipirikkoisia oltiinkin silloin.

West on tällä hetkellä liigan kuntopuntarin kärjessä voitettuaan kuusi edellistä otteluaan ja HIFK:lla viidestä edellisestä ottelusta kolme voittoa ja kaksi yhden maalin tappiota. Westin sairastuvalla on viime aikoina ollut hiljaista kun taas helsinkiläisten kokoonpanosta on viime otteluissa sivussa olleet kaksi tärkeää takamiestä, Zujic ja von Numers.

Ottelu Kauniaisissa alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk