Dynamo Riihimäki ja ÅIFK kuuden pisteen kamppailussa

Dynamo Riihimäen nousujohteinen syyskausi huipentuu tietyllä tavalla itsenäisyyspäivän aattona. Silloin Urheilutalolle saapuu vieraaksi turkulainen Åbo IFK.

ÅIFK on Siuntion ohella runkosarjassa tasapisteissä Dynamon kanssa. Juuri turkulaisia on Dynamon leirissä muutenkin pidetty tasomittarina. Åbon päihittäminen avaisi tien kevään pudotuspeleihin. Vieraissa Dynamon niskaan tuli lokakuun alussa kahdeksan maalin tappio.

Lauantain pelissä on muutenkin latausta. Ei vähiten siksi, että vastapuolen joukkueessa pelaa kaksi riihimäkeläislähtöistä pelaajaa. Dynamolaisillekin tuttu veljeskaksikko Arttu ja Olli Tamminen saavat entisessä kotihallissaan vastaansa voitontahdolla ladatun riihimäkeläisjoukkueen.

– Pari edellistä peliä on jo pelattu pikkuisen tämä kamppailu takaraivossa. Tämä on kuitenkin se loppusyksyn pääottelu, Dynamon päävalmentaja Pekka Lappalainen sanoo seuran verkkosivuilla.

– Näissä muutamissa aiemmissa peleissä on jo haettu ajatusta ja tuntumaa tähän matsiin.

Vastustaja ja sen vahvuudet tiedetään. Lappalainen ei näe tarvetta erityisiin taktiikkamuutoksiin tai muihin erityisjärjestelyihin.

– Lähdemme ehdottomasti oman pelin kautta tähän kohtaamiseen. Nyt on saatu tietynlaista vakautta peliin, Lappalainen hymyilee.

ÅIFK osoitti vaarallisuutensa viimeksi Atlas Vantaata vastaan, kun joukkue nousi toivottoman tuntuisesta asemasta vielä taistelemaan jopa voitosta.

– Käsipallo on merkillinen peli. Ennen taukoa mikään ei toiminut meillä. Meillä oli liian kiire, hukkasimme avopaikkoja ja kaupan päälle kaksi rankkaria. Puolenvaihdon jälkeen kulki hyvin, mutta kun emme pysty pelaamaan hyvin täyttä 60 minuuttia, se ei riitä näin kovaa vastustajaa vastaan, ÅIFK-luotsi Besim Qerimi totesi Åbo Underrättelserille.

Lappalainen sanoo, että tulevan vastustajan hyökkäyspeli on tavallaan selkeää ja ratkaisut noudattavat pitkälti samaa kaavaa.

– Siellä on kaksi maalintekijää, Andreas Nyström ja Topias Laine, he ovat käytännössä tehneet puolet Åbon maaleista tällä kaudella. Näitä on periaatteessa pidettävä silmällä. Tietyn määrän he saavat toki tehdäkin maaleja, mutta heihin meidän pitää puolustuksessa panostaa, Lappalainen suunnittelee.

– Tammisen Olli laidassa on se pelaaja, joka on tuonut heidän hyökkäyspeliinsä leveyttä. Siinä se oikeastaan on, mitä meidän on hyvä tietää, Lappalainen pohtii.

Ottelu Riihimäen urheilutalolla alkaa lauantaina kello 16.00.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk