Cocks ja HC West avaavat finaalisarjan keskiviikkona

Kolme viimeistä käsipallon Suomen mestaruutta voittanut Riihimäen Cocks on jälleen tittelijahdissa, kun keskiviikkona 4.5. alkavissa finaaleissa vastaan asettuu HC West.

Kauden kuluessa jo Suomen Cupin ja Baltian liigan mestariksi kruunattu Cocks lähtee keskiviikkona alkaviin SM-liigan finaaleihin tavoittelemaan harvinaista triplaa. Kolme kertaa peräkkäin SM-finaaleissa kaatui helsinkiläinen Dicken suoraan kolmessa ottelussa, mutta nyt finaaleihin saadaan pitkästä aikaa uutta väriä ja uusi vastustaja, kun välierissä HC West löi Dickenin.

Cocksin päävalmentaja Kaj Kekki oli jo kuukausia sitten sitä mieltä, että keväällä SM-liigan finaaleissa kohtaavat Cocks ja HC West. Ja hyvin oli valmentajavelho jäljillä tässäkin asiassa. Cocks raivasi edelliset pudotuspelivastustajansa ÅIFK:n ja Atlas Vantaan odotetusti tieltään suoraan kolmessa ottelussa,

HC West sen sijaan joutui antamaan kaikkensa ja venymään parhaimpaansa välierissä Dickeniä vastaan. Neljän hurjan taiston päätteeksi West kuitenkin selviytyi Cocksin finaalivastustajaksi otteluvoitoin 3-1 ja kolme edellistä hopeaa vienyt Dicken joutuu tyytymään pronssimitaleiden tavoitteluun.

– Välieräottelut antoivat meille lisää uskoa, eikä nälkä vielä ole missään nimessä tyydytetty, Westin päävalmentaja Mikko Koskue sanoo.

Vaikka Cocks kaikki neljä HC Westiä vastaan kuluvan kauden aikana pelaamaansa ottelua voittikin, voidaan Westiä silti pitää kotimaan kentillä Cocksille tällä hetkellä kaikkein vaikeimpana vastustajana. Ja näin erityisesti Westin kotihallissa Kauniaisten luolassa. Kauden hankalimpiin otteluihin kuului lokakuisena keskiviikkona myöhään illalla pelattu Suomen Cupin neljännesvälieräottelu, josta Cocks selviytyi vain vaivoin kuivin jaloin kotiin. Niukasti yhden maalin erolla päättyneen ottelun jälkeen Cocks hoiteli kaikki kolme seuraavaa kierrosta helposti lävitse ja pääsi juhlimaan seitsemättä Cup-mestaruuttaan.

Joukkueiden välinen ainoa Kauniaisissa pelattu SM-liigaottelu ei sekään ollut Cocksille helppo. West johti ottelua maalilla ensimmäisen jakson jälkeen ja Cocks kykeni vasta viimeisten kymmenen peliminuutin aikana repimään voittoon riittäneen neljän maalin eron.

– Neljä kertaa on kohdattu ja neljä kertaa on tullut turpiin. Nyt ei kuitenkaan pelata enää runkosarjaa ja nämä ovat ihan eri pelejänsä. Lähtökohdat ovat erilaiset niin kokoonpanollisesti kuin pelillisestikin. Varmasti on vähän kuten välierissä, päivän kunto ratkaisee, Koskue uskoo.

”Kotietu ei ratkaiseva tekijä”

Kauniaisten Palloiluhalli tuskin on yhdellekään SM-liigajoukkueelle helppo tai ainakaan kovin pidetty vieraskenttä, eikä Cocks ole tässä asiassa poikkeus. Välieräotteluissa Dickeniä vastaan yleisökin löysi jälleen tiensä luolaan ja odottaa sopii, että West saa finaaleissakin vahvan tuen taakseen kotikentällään.

– Sanoin välierien alla ettei kotietu ole ratkaiseva ja sanon niin nytkin. On sillä oma merkityksensä toki, mutta ei se suurimpia ratkaisevia tekijöitä ole, Koskue liennyttelee.

– Tosiasia tietysti on myös se, että meidän on pystyttävä ainakin kertaalleen voittamaan myös Riihimäellä, jos aiomme mestaruudesta taistella.

Hallitseva Suomen mestari Cocks lähtee edellä mainituista seikoista huolimatta keskiviikkona Riihimäellä alkaviin finaaleihin selkeänä ennakkosuosikkina. Vahvat pudotuspelit niin SM-liigassa kuin Baltian liigassakin pelannut Cocks on osoittanut olevan kovassa kunnossa ja runkosarjan voittajana sillä on kaiken lisäksi arvokas kotietu puolellaan. Cocksin kotiottelut Westiä vastaan olivatkin kauden aikana aivan toisenlaisia Kauniaisissa pelattuihin verrattuna. Kovin moni muukaan vierasjoukkue ei päässyt kauden aikana Riihimäellä juhlimaan eikä Westkään ollut lähelläkään saada sarjapisteitä kotimatkoilleen mukaansa. Molemmat Urheilutalolla käydyt kamppailut päättyivät Cocksin hyväksi yli kymmenen maalin erolla.

– Cocks on kotimaan kentillä vertaansa vailla oleva joukkue, mutta kaikilla joukkueilla on omat heikkoutensa, joihin tietysti pyritään iskemään. Jos vaikka joukkueen kollektiivisuutta ja kurinalaisuutta miettii, niin siinä Dicken on Cocksia edellä, Koskue huomauttaa.

Keskiviikkona Riihimäellä kello 18.30 käynnistyvät finaalit jatkuvat lauantaina Kauniaisissa ja heti sunnuntaina jälleen Riihimäellä. Tarvittaessa ottelusarjaa jatketaan vielä ensi viikon keskiviikkona ja lauantaina.

Keskiviikon ottelua voi seurata suorana lähetyksenä VeikkausTV:stä.

Käsipallon miesten SM-Liigan ottelut kattavasti myös Veikkauksen urheilupelien tarjonnassa, käsipallon kohteet löydät täältä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk