Cocks kaatoi HC Westin vakuuttavasti ensimmäisessä finaalissa

Cocks otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen kaudella 2015-16 kaatamalla keskiviikkona ensimmäisessä finaalissa kotonaan HC Westin vakuuttavin lukemin.

Cocks aloitti ottelun vahvasti ja oli avausjakson puoliväliin mennessä kiskaissut jo kuuden maalin johdon. HC West pääsi tämän jälkeen peliin paremmin mukaan ja kuroi eron jo neljään maaliin. Taukoon mennessä Cocks venytti eron kuitenkin seitsemään maaliin.

Toisen puoliajan alku edettiin tasatahtia, mutta vähitellen Cocks alkoi jälleen kasvattaa johtoaan ja kun jakson puoliväli lähestyi, ero oli venähtänyt jo yli kymmenen maalin. Ottelun voittajasta ei enää suurempaa epäselvyyttä ollut ja loppuminuutit edettiin suhteellisen tasaisesti.

Cocks-valmentaja Jaakko Horelli kiitteli ennen kaikkea joukkueen oman pään pelaamista.

– Puolustuspeli toimi odotetulla tavalla ja [maalivahti Vitalii] Shitsko oli hyvä. Pallon kanssa vähän sössittiin. Jos olisimme olleet huolellisempia, ero olisi voinut olla isompi, Horelli mietti.

HC Westin päävalmentaja Mikko Koskue näki ottelun karanneen osin käsistä jo alussa.

– Ei päästy pelissä omalle tasolle. Eka vartti oli huono ja jäätiin alusta asti noin viiden maalin päähän. En tiedä oliko jännitystä vai ylilatausta, Koskue pohti.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vei peräti 13 maalia Cocksille heittänyt Teemu Tamminen.

– Näytettiin, että tosipeleissä osataan pelata joukkueena. Ekalla puoliajalla oli kolmen minuutin huono jakso, mutta muuten oltiin hyviä. Oli mukava nähdä paljon keltaista katsomossa, Tamminen kiitteli myös kotiyleisöä.

1. finaali:
Cocks – HC West 34-23 (18-11)

Cocks johtaa otteluvoiton 1-0. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Maalintekijät:
Cocks: Tamminen Teemu 13, Rönnberg Nico 4, Kovalenko Viktor 4, Nenita Vitalie 3, Lukyanchuk Yury 3, Safronii Gheorghe 2, Jansson Kristian 2, Syrjälä Roni 1, Sjöman Robin 1, Novoselov Andrei 1
HC West: Toomla Sten 3, Genberg Anders 3, Ahlström Måns 3, Silfver Sami 2, Laine Topias 2, Koljonen Miro 2, Hammarberg Wilhelm 2, Forss Fredrik 2, Berglund Oscar 2, Sundberg Richard 1, Sjöblom Peik 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Tamminen Teemu Cocks
** Shitsko Vitalii Cocks
* Lukyanchuk Yury Cocks

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset:
Cocks: Kovalenko Viktor 1 x 2 min, Lukyanchuk Yury 2 x 2 min, Syrjälä Roni 1 x 2 min
HC West: Berglund Oscar 1 x 2 min

Erotuomarit: Lindroos Mikael – Leandersson Jan-Erik

Yleisöä: 481

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk