Atlas Vantaa ja Dicken tasatahdissa pronssiottelun avausosassa

SM-liigan pronssin kohtalo kaudella 2015-16 jäi vielä täysin avoimeksi, kun Atlas Vantaa ja Dicken pelasivat tasapelin pronssitaistelun ensimmäisessä kohtaamisessa.

Kotijoukkue Atlas Vantaa oli ottelussa lievästi niskan päällä alusta saakka ja venytti johtonsa parhaimmillaan jo neljään maaliin. Viimeinen kymmenminuuttinen ennen taukoa mentiin kuitenkin Dickenin tahdissa ja vieraat kuroivat eron kiinni.

Tauon jälkeen käsikirjoitus oli pitkälti sama. Atlas Vantaa oli niukasti johdossa aina viimeiselle viisiminuuttiselle saakka. Dicken nousi kuitenkin jälleen tasoihin ja toiseen osaotteluun lähdetään tasalukemista 21-21.

Kuriositeettina voi mainita, että tasatuloksesta huolimatta Dicken ei käynyt ottelussa kertaakaan johdossa.

Atlas Vantaan päävalmentaja Mikael Källman oli suhteellisen tyytyväinen kaikkeen muuhun paitsi loppunumeroihin.

– Harmi, ettei pystytty viemään voittoa. Pelasimme hyvin, veimme peliä, mutta välillä taas fokus ei pysynyt ja tuli nukahtamisia puolustuksessa. Kokonaisuutena puolustus pelasi hyvin ja pakotti Dickenin huonoihin heittokulmiin. On varmaa, että perjantaina vastaan tulee paljon parempi Dicken, Källman arvioi.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin vienyt Atlas Vantaan Erkka Näntö jäi myös hiukan mietteliääksi loppusummerin soitua – käteen jäi hyvää ja huonompaakin.

– On vähän ihme olo. Kerrankin päästään edes tasapeliin Dickeniä vastaan ja ollaan pettyneitä. Meillä oli täydet mahdollisuudet voittoon, mutta ei saatu johtoasemassa peliä poikki ja ne pääsivät tasoihin, Näntö pyöritteli.

– Monet loukkaantumiset vaikuttavat peliin. Meidän pitäisi saada enemmän kierrätystä pelaajistoon. Minulla on kova luotto joukkueeseen ja uskon, että me viemme pronssimitalit perjantaina.

Dickenin päävalmentaja Björn Monnberg näki tuloksen puolestaan antavan joukkueelleen hyvät asetelmat toiseen otteluun.

– Pojat pelasivat hyvällä asenteella ja kovan työnteon kautta nousimme tasapeliin. Tasapeli oikeastaan tyydyttää ja siitä on hyvä lähteä kotipeliin, Monnberg totesi.

1. pronssiottelu:
Atlas Vantaa – Dicken (11-11)

Pronssi ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Näntö Erkka 5, Kivinen Jani 5, Säkkinen Sebastian 4, Filic Milan 4, Mimic Mirza 1, Laaksonen Artturi 1, Janicijevic Aleksandar 1
Dicken: Broman Benny 9, Granlund Max 5, Noodla Valdar 2, Hollfast Thomas 2, Rémy Anton 1, Kamula Jukka 1, Gripenberg Johan 1

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Näntö Erkka Atlas Vantaa
** Broman Benny Dicken
* Granlund Max Dicken

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset:
Atlas Vantaa: Filic Milan 1 x 2 min, Mimic Mirza 1 x 2 min
Dicken: Modig Christoffer 1 x 2 min

Erotuomarit: Tuomi Markku – Nieminen Harri

Yleisöä: 238

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk