SIF haki avauspisteet HIFK:lta

SM-liigan kauden avausviikonloppu saatiin päätökseen sunnuntaina Helsingin Urheilutalolla. Viime kauden pronssimitalisti SIF jatkoi kevään hyviä otteitaan ja haki vakuuttavan voiton HIFK:sta maalein 32-22 johdettuaan ottelua käytännössä alusta saakka.

Vierasjoukkue SIF otti ohjat käsiinsä heti alkuminuuteista lähtien ja piti johtoa hallussaan sen jälkeen kun siirtyi toisella peliminuutilla 2-1-johtoon. HIFK pysyi kuitenkin tuntumassa, kunnes viimeisellä kymmenminuuttisella ennen taukoa siuntiolaiset repäisivät eron kahdeksaan maaliin.

Tauon jälkeen HIFK aloitti kuitenkin kirin ja kuroi eron nopeassa tahdissa kolmeen maaliin. Lähemmäs isännät eivät kuitenkaan päässeet ja ero alkoi jälleen vähä vähältä kasvaa ja toisen jakson 17. minuutilla SIF-johto oli jälleen seitsemän maalia. Tilanne jämähti tähän muutamaksi minuutiksi ja pelikellon tikittäessä eteenpäin vierasvoitto alkoi näyttää koko ajan varmemmalta. Pari nopeaa SIF-maalia panivat sinetin ottelulle ja loppuaika enää kaunisteltiin numeroita.

Kotijoukkue HIFK:N päävalmentaja Kenneth Bäcklund näki joukkueensa pelissä paljon parantamisen varaa. mutta tämä ei tullut suurena yllätyksenä.

– Yhtä ja toista jäi tänään parannettavaksi. Tiesimme että alku olisi vaikeaa, kun riveistä puuttui paljon vanhoja ja muutama uusi oli ajettava sisään hieman vieraille pelipaikoille. Toisen jakson alussa saatiin puolustaminen sovittuun malliin ja ero pieneni kolmeen maaliin. Sitten erehdyimme hakemaan maaleja vain hyökkäämällä, ja oma puolustaminen taas unohtui, Bäcklund mietti.

SIF-luotsi Kaj Hagman oli luonnollisesti tyytyväisempi, mutta ihan nappisuoritusta siuntiolaisiltakaan ei kauden alkuun hänen mukaansa nähty.

– Puolustuspeliin olen tyytyväinen, sillä IFK:n kokoonpano ei ollut tänään niin laaja mitä siirtouutisten perusteella odotimme. Hyökkäyksessä IFK ei ollut aivan niin vaarallinen kuin viime vuonna, Hagman arvioi.

– Toisen jakson alussa olimme aika lampaita, mutta hyvä että pääsimme harjoittelemaan 1-5 puolustusta vastaan pelaamista.

HIFK – SIF 22-32 (10-18)

Yleisömäärä: 119

Erotuomarit: Jan Hellberg, Jan Rönnberg

Maalintekijät:
HIFK: Jasper Hellberg 8, Jasu Heino 4, Olev Eensalu 4, Richard Ahlgren 4, Antti Koskela 1, Henrik Mattsson 1
SIF: Theo Westerlund 8, Janne Korpimäki 8, Christoffer Modig 6, Gustav Svanbäck  3, Christoffer Holm 2, Anton Luuppala 2, Alexander Holmberg 1, Jaan Kauge 1, Rasmus Blässar 1

Varoitukset:
HIFK: Richard Ahlgren, Harri Pitkänen
SIF: Christoffer Modig, Ravo Voosalu, Vidar Cabell

Rangaistukset (2 min.):
HIFK: Antti Koskela 2, Jasper Hellberg, Olev Eensalu, Thomas Åkermarck
SIF: Theo Westerlund, Niklas Sillman

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Theo Westerlund, SIF
** Christoffer Modig, SIF
* Jasper Hellberg, HIFK

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk