HIFK otti kauden avauspisteensä BK-46:lta

HIFK otti kauden ensimmäiset pisteensä ja BK-46 puolestaan kärsi kauden ensimmäisen pistemenetyksensä joukkueitten kohdatessa perjantaina. HIFK oli hienokseltaan niskan päällä läpi ottelun ja vei voiton maalein 32-28.

Kahdesta tappiosta sisuuntunut HIFK tuli otteluun vahvasti ja otti heti tahtipuikon haltuunsa. BK-46 pysyi tuntumassa, mutta vähä vähältä isäntien etumatka kasvoi aina seitsemään maaliin saakka, kunnes vieraat veivät nimiinsä viime minuutit ennen taukoa ja ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen ero HIFK:n hyväksi oli neljä maalia.

Tauon jälkeen edettiin samoissa merkeissä – HIFK piti johtoa hallussaan, mutta BK sinnitteli tuntumassa ja nousi parhaimmillaan muutamaan otteeseen jo maalin päähän. Vielä neljä minuuttia ennen täyttä aikaa oltiin lukemissa 29-28, mutta HIFK loppuveto ratkaisi voiton.

HIFK:n päävalmentaja Kenneth Bäcklund oli huojentunut pistetilin avauduttua.

– Raskaan viikon päätteeksi tänään oli tarkoitus saada kaksi pistettä. Puolustaminen onnistui tänään paremmin kuin aiemmissa otteluissamme. Kundit jaksoivat tehdä töitä riittävästi voiton eteen, ja nyt saan nostaa hattua avausvoiton kunniaksi, Bäcklund iloitsi.

Tyytyväinen oli myös ottelun vakuuttavin pelaaja HIFK:n Nikola Zujic.

– Fyysinen kamppailu, mutta HIFK oli hieman voimakkaampi taistelutilanteissa. Yhteispeli paranee vähän joka ottelussa, ja joukkuetoverit auttoivat minua hienosti maalipaikkoihin.

Peter Kihlstedt koki BK-46:n päävalmentajan nyt ensimmäisen tappion, mutta ei sen enempää lähtenyt selittelylinjalle.

– HIFK vei peliä tänään, erityisesti Zujicin heitot olivat liian pahoja meidän puolustukselle. Joukkuepelimme ei ollut riittävän tiivistä, ja hyökkäyksissä pelaajien liikkuminen ei ollut ihan sitä mitä oli sovittu, KIhlstedt kiteytti.

HIFK – BK-46 32-28 (17-13)

Yleisöä: 108

Erotuomarit: Markku Tuomi, Harri Nieminen

Maalintekijät:
HIFK: Nikola Zujic 9, Jasper Hellberg 5, Thomas Åkermarck 5, Antti Koskela 4, Jasper Heino 3, Olev Eensalu 2, Kristoffer Eneberg 2, Bogdan Klepa 1, Richard Ahlgren 1
BK-46: Oscar Udd 7, Sam Sjöman 6, Viktor Westerlund 5, Mario Karuse 4, Alex Lignell 2, Robin Mattsson 1, Kristoffer Rönnberg 1, Nicholas Mavrostomos 1, Gonzalo Cervera 1

Varoitukset:
HIFK: Richard Ahlgren, Olev Eensalu
BK-46: Robin Mattsson, Viktor Westerlund, Gonzalo Cercera

Rangaistukset:
HIFK: Richard Ahlgren 2, Nikola Zujic 2, Christoffer Eneberg
BK-46: –

LähiTapiola -tähtipelaajat:
*** Nikola Zujic, HIFK
** Viktor Westerlund, BK-46
* Jasper Hellberg, HIFK

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk