Atlas ja West lauantaina YLEn tv-ottelussa

Lauantain YLE TV2:lla televisioitavassa SM-liigaottelussa Energia Areenassa kohtaavien Atlaksen ja HC Westin lähtökohdat koitokseen ovat perin erilaiset. Atlas on vastoin odotuksia nollilla kahden kierroksen jälkeen, kun taas West on tappiotta.

Avauksessaan West jäi yllättäen tasapeliin liigatulokas Riihimäen Dynamoa vastaan, mutta teki keskiviikkona selvää jälkeä ÅIFK:sta (33-28).

Kovan kohun saattelemana liigaan lähtenyt ja kahdeksan uutta pelaaja hankkinut Atlas Vantaa on pettänyt pahasti. Keskiviikkoinen tappio 20-35 Karjaalla oli melkoinen nöyryytys. Ennen torstain harjoituksia joukkue piti palaverin, jossa ruodittiin keskiviikon tapahtumia.

– Yksi johtopäätös oli se, että hyökkäyksessä yritetään liian nopeasti ajoja, päävalmentaja Besim Qerimi sanoi Atlaksen verkkosivujen mukaan.

Ihmetystä on herättänyt joukkueen hengettömyys kahdessa tappio-ottelussa.

– Ilmeisesti korkeat odotukset ovat jähmettäneet joukkuetta, Besimi sanoi ja uskoi, että pohjakosketus on saavutettu ja että peli alkaa kulkea, kun uudet pelaajat pääsevät paremmin sisään joukkueeseen.

SM-liigan vakiomenestyjiin kuulunut West menetti täksi kaudeksi melkoisesti heittovoimaa, kun Richard Sundberg siirtyi Saksaan, Sergei Shevchenko Atlakseen ja torni Joona Raerinne lopetti. Shevchenkon lisäksi viime kaudella Westin paidassa pelanneista pelaajista Atlasta edustaa nyt maalivahti Theodotos Christoun.

Mikään nallipyssyjoukkue Suomen kaikkien aikojen käsipalloilijan Mikael Källmanin valmentama miehistö ei ole. Sam Silfver johtaa liigan maalipörssiä 16 osumalla ja kuritti ÅIFK:ta peräti 10 kertaa. Hyvää tukea antavat Karjaalta tullut laituri Robin Karlsson (tällä kaudella 8 maalia), Sten Toomla (7) ja vammoistaan toipunut Miro Koljonen (5).

Atlaksen alkukauden tehot ovat jakaantuneet varsin tasaisesti, sillä joukkueen sisäisen maalipörssin kärkipaikkaa jakaa peräti kolme pelaajaa. Erkka Näntö, Anthony Hellakoski ja Dragan Vrgoc ovat kaikki kirjanneet tililleen seitsemän maalia.

Ottelu Energia Areenassa alkaa lauantaina kello 17. Suora lähetys YLE TV2:ssa.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk