HIFK nappasi kaimaseuransa päänahan

HIFK otti vuoden 2015 toisen voittonsa yhtä monessa ottelussa, kun ÅIFK kukistui perjantaina Helsingin Urheilutalolla.

Vierailija ÅIFK oli hienokseltaan niskan päällä alkuminuuteilla ja johti reilun 11 minuutin pelin jälkeen kolmella maalilla. Tämän jälkeen HIFK hivuttautui kuitenkin ensin rinnalle ja sen jälkeen johtoon ja taukolukemat kirjattiin isäntien eduksi kolmen maalin marginaalilla.

Kotijoukkue vei toisen jakson avausminuutit puhtaasti 4-0 ja karkasi jo turvallisen tuntuiseen johtoon. ÅIFK pääsi peliin vielä mukaan, mutta ei juuri onnistunut eroa kaventamaan. Ero pysyi käytännössä samana loppuun saakka ja HIFK kuittasi varmat pisteet kuuden maalin erolla.

Voitolla HIFK nousi samalla turkulaisten ohi sarjataulukossa sijalle 5.

HIFK:n päävalmentaja Kenneth Bäcklund, oli kokonaisuutena tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Tänään puolustuspeli toimi hyvin, ja myös maalivahti sai annettua tukea nopeisiin vastahyökkäyksiin. Useat kontrat eivät pakottaneet pelaamaan 6 vastaan 6 asemapeliä kaikissa hyökkäyksissä, ja pallot upposivat tänään tehokkaasti, Bäcklund kiitteli.

Ottelun vakuuttavin pelaaja HIFK-maalivahti Bogdan Klepa antoi tunnustuksen koko joukkueen suoritukselle.

– Joukkuepelimme onnistui tänään hyvin. Puolustus oli kurinalaista, eikä heittoja tullut liian pahoista paikoista. Nikola Zujic pelasi hyvin kummassakin päässä.

ÅIFK-luotsi Ulf Andersson totesi bensan yksinkertaisesti loppuneen.

-”Joukkueessamme on liian kapea kokoonpano. Harjoituksien lisäksi kaksi ottelua viikon sisällä oli vienyt voimat pelaajilta, ja tänään tulos näytti mitä käy kun vauhti ei riitä koko ottelun ajaksi, Andersson myönsi.

HIFK – ÅIFK 31-25 (16-13)

Yleisö: 228

Tuomarit: Jan Rönnberg, Christian Westerlund

Maalintekijät:
HIFK: Olev Eensalu 8, Mirza Mimic 6, Nikola Zujic 5, Thomas Åkermarck 3, Richard Ahlgren 3, Jasper Hellberg 2, Jasu Heino 1, Emil Ijäs 1, Christoffer Eneberg 1, Johannes Bargum 1
ÅIFK: Andreas Nyström 6, Arttu Tamminen 4, Sebastian Andersson 4, Joonas Nieminen 3, Christoffer Nyström 3, Frans Lindholm 2, Paavo Brummer 2, Olli Tamminen 1

Varoitukset:
HIFK: Christoffer Eneberg, Nikola Zujic, Mirza Mimic,
ÅFK: Frans Lindholm, Paavo Brummer

Ulosajot:
HIFK: Mirza Mimic 2, Olev Eensalu
ÅIFK: Daniel Eriksson, Paavo Brummer

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Bogdan Klepa, HIFK
** Olev Eensalu, HIFK
* Richard Ahlgren, HIFK

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk