HIFK kukisti Dynamo Riihimäen

HIFK otti kauden toisen voittonsa ja nousi neljään sarjapisteeseen kukistamalla lauantaina Dynamo Riihimäen lopulta selkein numeroin. Ottelu oli kuitenkin pitkään tasainen ja ratkesi vasta viimeisen 15-minuuttisen aikana.

Ottelun ensimmäisen puoliajan käsikirjoitus oli varsin selkeä. HIFK oli niskan päällä, mutta vain niukasti. Dynamo ei johtanut ottelua ensimmäisellä 30-minuuttisella missään vaiheessa, mutta HIFK:nkaan johto ei ollut kertaakaan yli kolmen maalin. Tauolla HIFK oli kahden maalin verran edellä.

Samoissa merkeissä edettiin aina toisen jakson puoliväliin saakka, mutta tämän jälkeen HIFK iski nopeassa tahdissa peräjälkeen neljä maalia ja ottelu alkoi saada ratkaisuaan. Dynamo ei pystynyt enää uudestaan kiristämään isäntien tuntumaan ja HIFK varmisteli lopussa voiton numeroin 33-23.

Molemmat valmentajat näkivät nimenomaan HIFK:n tehojakson olleen ottelun ratkaisu. Parannettavaa jäi kuitenkin kummallekin.

– 50 minuuttia ottelusta pelimme ei mennyt niin kuin oltiin puhuttu ja harjoiteltu, emmekä saaneet Dynamon hyökkäyspeliä kuriin. Onneksi kuitenkin kunnolla pelattu 10 minuutin jakso riitti tänään maalin voittoon, HIFK-luotsi Kenneth Bäcklund totesi.

– Keräämme vielä kokemuksia liigapeleistä, ja erityisesti vieraskentillä olemme olleet vaikeuksissa. Tänään peli sujui kohtalaisen hyvin 45 minuuttia, mutta loppurutistus jäi puuttumaan, myönsi puolestaan Dynamon Pekka Lappalainen.

Ottelun vakuuttavin pelaaja oli HIFK-maalivahti, Bogdan Klepa, joka ei hänkään joukkueen peliä liiemmin suitsuttanut voitosta huolimatta.

– Oma joukkuepeli ei tänään toiminut puolustuksessa. Heittoja tuli läpi enemmän kuin olimme sopineet, mutta onneksi pääsin rytmiin mukaan ja ehdin riittävän usein pallojen eteen, Klepa sanoi.

HIFK – Dynamo Riihimäki 33-23 (16-14)

Yleisöä: 93

Tuomarit: Teemu Kaulio, Jan Rönnberg

Maalintekijät:
HIFK: Nikola Zujic 8, Jasper Hellberg 7, Olev Eensalu 4, Antti Koskela 3, Christoffer Eneberg 3, Alexander von Numers 2, Jasper Heino 2, Thomas Åkermarck 1, Tomi Sivén 1, Richard Ahlgren 1
Dynamo: Elis Alander 4, Osmo Tuomi 4, Reima Nieminen 4, Ville Viljanen 3, Matias Savinainen 3, Jussi Väänänen 2, Olli Kuparinen 2, Valtteri Viljanen  1

Varoitukset:
HIFK: Antti Koskela, Jasper Heino
Dynamo: Osmo Tuomi, Elias Alander, Olli Kuparinen

Ulosjaot:
HIFK: Olev Eensalu, Alexander von Numers, Thomas Åkermarck
Dynamo: Ville Linden 2, Elias Alander, Janne Ainola, Reima Nieminen

LähiTapiola -tähtipelaajat:
*** Bogdan Klepa, HIFK
** Jasper Hellberg, HIFK
* Nikola Zujic, HIFK

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk