HC West vakuuttavasti välieriin – HIFK taipui kolmannen kerran

HC West sinetöi välieräpaikan kaatamalla HIFK:n kolmannen kerran peräjälkeen. Tiistain ottelu Kauniaisissa päättyi lopulta kotijoukkueen selvään voittoon.

HC West oli karata jo alkuminuuteilla, mutta HIFK pääsi nopeasti peliin mukaan ja avausjakson puolivälissä oltiin tasalukemissa. Tästä eteenpäin mentiin kuitenkin jälleen Westin komennossa ja kotijoukkue venytti johtonsa taukoon mennessä viiteen maaliin tiiviin puolustamisen ansiosta.

Sama tahti jatkui tauon jälkeen. West ei viettänyt mitään maalijuhlia, mutta HIFK:lle maalinteko oli todella tuskaista ja ero kasvoi tasaisesti. Toisen jakson puolivälissä West oli jo kymmenen maalin karkumatkalla. Lopussa todellista taistelua voitosta ei enää nähty ja West vielä kaunisteli numeroita.

HC Westin valmentaja Mikael Källman kiitteli omiaan, mutta muistutti vaatimusten nousevan jatkossa.

– Erinomainen ja hyvä sarja joukkueelta, 3-0 meille. Välierissä tarvitaan tasaisempaa suoritusta ja tason pitää selkeästi nousta, silloin meillä on sauma Dickeniä vastaan, Källman arvioi.

HIFK:n valmentaja Kenneth Bäcklund harmitteli sitä, että joukkue ei tarttunut tilaisuuteensa.

– Silloin kun peli oli vielä auki meillä oli saumaa laittaa palloja maaliin, mutta West halusi enemmän ja laittoi paremmalla prosentilla sisään. Loppu oli sitten pelailua, Bäcklund myönsi.

Illan LähiTapiolan tähtipelaaja Roman Protsenko jakoi kiitosta kentän lisäksi kentän laidalle.

– Hyvä joukkuepeli ja hyvä puolustus meiltä! Yleisöltä saatiin myös hyvä tuki, Protsenko kiitteli kotikannattajia.

HC West – HIFK 32-19 (15-10)

HC West välieriin otteluvoitoin 3-0.

Yleisö: 324

Tuomarit: Teemu Kaulio & Christopher Metsämäki

Maalintekijät:
HC West: Karlsson Robin 3, Silfver Sami 4, Kihlstedt Sam 1, Lång Alexander 1, Berglund Oscar 2, Protsenko Roman 6, Nyman Benjamin 1, Toomla Sten 6, Koljonen Miro  5, Hagman Jan 3
HIFK: Hellberg Jasper 1, Eneberg Christoffer 1, Von Numers Alexander 4, Siven Tomi 1, Zujic Nikola 4, Mimic Mirza 2, Storsjö Henri 1, Ahlgren Niclas 5

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Roma Protsenko, West
** Forss Fredrik, West
* Sam Kihlstedt, West

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk