Atlas Vantaa varmisti välieräpaikkansa – ÅIFK nurin kolmannen kerran

Atlas Vantaa kaatoi tiistaina kotonaan ÅIFK:n vakuuttavin numeroin ja sinetöi ensimmäisenä joukkueena paikkansa SM-liigan välierissä puhtaasti otteluvoitoin 3-0.

Ottelu alkoi erittäin tasaisissa merkeissä; ÅIFK oli selkeästi päättänyt pistää kaikkensa peliin ottelusarjan venyttämiseksi. Tilanteesta 8-7 Atlas Vantaa repäisi kuitenkin suoraan tilanteeseen 17-7 ja vaikka vieraat pääsivät peliin mukaan taas tämän jälkeen, oli ero tauolla yhdeksän maalia.

Toisen jakson puolivälin lähestyessä vantaalaisjohto oli jo 13 maalia ja välieräpaikka enää sinettiä vailla. ÅIFK pystyi vielä kehittämään kirin ja rutisti eron alle kymmenen maalin ennen viimeisen kymmenminuuttisen alkua. Tästä ero ei kuitenkaan enää kutistunut ja vantaalaiset pitivät johtonsa lopulta helposti ja varmistivat paikan neljän parhaan joukkoon.

Kotijoukkueen valmentaja Martin Noodla oli kokonaisuudessaan esitykseen tyytyväinen.

– Fysiikka ja materiaali ratkaisivat ensimmäisellä puoliajalla ja lisäksi itseluottamus oli huipussaan ainakin tätä joukkuetta vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla saatiin jo selvä ero ja tokalla säästettiin pelaajia, siksi peli vähän lässähti, kun kentällä oli sellaisia kokoonpanoja, joita ei koskaan ennen olla kokeiltu, Noodla kertasi.

Vierasjoukkueen valmentaja Ulf Andersson oli lyhytsanainen.

– Taistelimme, kommentoi Andersson ja poistui pukukoppiin.

Ottelun kolmen tähden pelaaja Sebastian Säkkinen latoi huimat 14 maalia ja myönsi, että näyttöhaluja riitti.

– Kun ensimmäisellä puoliajalla tuli jo kolmetoista maalia, niin siinä oli välillä tuuriakin. Mutta satsasin kunnolla ja halusin näyttää kotiyleisölle, kun se ensimmäinen matsi (1. puolivälierä Atlas Vantaa – ÅIFK) täällä ei oikein mennyt hyvin. Parasta meidän pelissämme oli se, että tehtiin maaleja joka suunnasta, Säkkinen arvioi.

– Välierävastustaja on todennäköisesti Cocks ja sinne mennään taistelemaan ja voittamaan eikä anneta mitään ilmaiseksi.

Atlas Vantaa – ÅIFK 34-23 (21-12)

Atlas Vantaa välieriin otteluvoitoin 3-0.

Yleisö: 379

Erotuomarit: Nieminen Harri – Tuomi Markku

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Säkkinen Sebastian 14, Cacic Mladen 5, Åstrand Kenneth 4, Maksimovic Milos 3, Aalto Toni 2, Lehtonen Oskari 2, Vainikk Mikk 1, Laitinen Heikki 1, Hellakoski Anthony 1, Kuntsi Viljami 1
ÅIFK: Laine Topias 5, Nyström Andreas 5, Nieminen Joonas 4, Andersson Sebastian 4, Tamminen Olli 3, Lindholm Frans 1, Brummer Paavo 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Laitinen Heikki, Säkkinen Sebastian, Lehtonen Oskari
ÅIFK: Tamminen Arttu, Andersson Sebastian, Brummer Paavo

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Näntö Erkka 3, Christou Theodotos, Kinos Nikko, Hellakoski Anthony
ÅIFK: Nieminen Joonas 2, Tamminen Arttu, Andersson Sebastian, Laine Topias, Kuusisto Valto

Sulkemiset:
Atlas Vantaa: Näntö Erkka (3 x 2min)
ÅIFK: –

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Säkkinen Sebastian, Atlas Vantaa
** Cacic Mladen, Atlas Vantaa
* Maksimovic Milos, Atlas Vantaa

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk