HC West haki niukan voiton HIFK:sta

HIFK ja HC West pelasivat torstaina kauttaaltaan tasaisen ja tiukan kamppailun, joka loppumetreillä kääntyi vieraiden eduksi ja näin West johtaa puolivälisarjaa voitoin 2-0.

Aivan alkua lukuun ottamatta ensimmäinen jakso eteni hienokseltaan kotijoukkue HIFK:n komennossa. Maalit olivat tiukassa ja ero ei kovin suureksi päässyt kasvamaan. Tauon alla West tuli jälleen peliin mukaan ja numerot ensimmäiset 30-minuuttisen jälkeen olivatkin tasan.

Tauon jälkeen osat vaihtuivat sikäli, että nyt edettiin Westin hienoisessa johdossa, mutta mitään ratkaisua ottelu ei saanut. Viimeisellä viisiminuuttisella West kuitenkin karkasi kolmen maalin johtoon ja tuota HIFK ei enää ehtinyt kuromaan kiinni ja voitto matkasi Kauniaisiin.

Puolustuspeli molemmilla oli tiivistä kuten numerotkin kertovat ja HIFK:n päävalmentaja Kenneth Bäcklund harmittelikin hyökkäyspään virheitä.

– Emme käyttäneet tarpeeksi tehokkaasti annettuja paikkoja. Paremmalla tarkkuudella olisimme voineet ratkaista pelin jo aikaisemmin, mutta meiltä tuli huonoja ratkaisuja molempiin suuntiin pelatessa. Kokonaisuutena puolustus ja maalivahtipeli toimi hyvin, mutta hyökkäyksessä jäi liikaa paikkoja käyttämättä ja West rokotti vastaiskuista, Bäcklund analysoi.

HC Westin penkin päässä vastuussa ollut Mikael Westerholm näki Westin iskeneen juuri oikealla hetkellä.

– Tahtotila käänsi tänään pelin meille. Puolustuspeli oli erinomaista, vaikka pelasimme alussa hieman liian
passiivisesti. Ratkaisuvaiheessa kaikki pelasivat terävästi ja voimalla, eikä vime hetkillä ollut suurta hätää, Westerlund tiivisti.

Ottelun vakuuttavin pelaaja HC Westin Miro Koljonen oli samoilla linjoilla valmentajansa kanssa.

– Meidän parempi asenteemme ja taistelu loppuhetkillä ratkaisi voiton. IFK:n hyökkäys meni lukkoon korkeasta puolustuksestamme viimeisellä kympillä. Koko joukkueelta tärkeä taisteluvoitto, vaikka päävalmentaja puuttuikin penkiltä, Koljonen sanoi.

HIFK – HC West 20-22 (9-9)

HC West johtaa otteluvoitoin 2-0.

Yleisöä: 158

Tuomarit: Jan Helander, Jan Rönnberg

Maalintekijät:
HIFK: Nikola Zujic 6, Mirza Mimic 6, Niclas Ahlgren 4, Olev Eensalu 2, Antti Koskela 1, Jasper Hellberg 1
HC West: MIro Koljonen 5, Robin Karlsson 4, Roman Protsenko 4, Jan Hagman 3, Fredrik Forss 2, Sten Toomla 2, Sami Silfver 1, Benjamin Nyman 1

Varoitukset:
HIFK: Christoffer Eneberg, Alexander von Numers, Johannes Bargum
HC West: Robin Karlsson, Fredrik Forss

Ulosajot:
HIFK: MIrza MImic 2, Christoffer Eneberg 1, Alexander von Numers 1, Henri Storsjö 1
HC West: Sten Toomla, Jan Hagman

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Miro Koljonen, HC West
** Mirza Mimic, HIFK
* Jan Hagman, HC West

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk