Vahva alku siivitti Atlas Vantaan voittoon ÅIFK:sta

 

Atlas Vantaa siirtyi puolivälieräsarjassa ÅIFK:ta vastaan 2-0-johtoon haettuaan torstaina erinomaisen alun myötä komean voiton Turusta.

Atlas Vantaa aloitti ottelun todella vakuuttavasti ja yhdeksännen peliminuutin täyttyessä taululla olivat jo lukemat 1-8. ÅIFK-luotsi Ulf Anderssonin aikalisä kuitenkin toi ryhtiä otteisiin ja isännät kuroivat eron parhaimmillaan jo kolmeen maaliin kunnes vantaalaiset venyttivät eron tauon alla taas kuuteen osumaan.

Tauon jälkeen ilmassa alkoi olla kuitenkin ratkaisun merkkejä, kun vierasjohto repesi nopeassa tahdissa kymmeneen maaliin. Ero jämähti tämän jälkeen suunnilleen samoihin lukemiin ja pelikello teki koko ajan töitä Atlaksen hyväksi. Ero pysyi kutakuinkin samana loppuun asti ja Atlas otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson manasi ennen kaikkea pelin alkua ja harmitteli myös loukkaantumisia etunenässä Christoffer Nyströmin poissaoloa.

– Peli romahti jo 8-1 tilanteessa aivan alussa, mutta näin se on ollut koko kauden. Jotkut tekevät hyvää, jotkut huonoa, ei peli riipu yhdestä pelaajasta kun meillä on 12 kappaletta pelaajia. Ainoa ero viime peliin oli, että tässä pelissä kukaan ei tehnyt mitään. Atlaksen puolustuksen ei tarvitse tehdä töitä kun me hyökkäämme, Andersson kuvaili.

– Tottakai tarvitsemme Toffea, joka ei tänään pelannut, mutta tarvitsisimme myös neljä lisää 9 metrin pelaajaa. Meillä on rasitusvammoja.

Martin Noodlalla Atlaksen penkin päässä oli huomattavasti mukavampi iltapuhde.

– Tosi hyvä peli, pelasimme tänään kauden parhaat ensimmäiset 10 minuuttia, ja se antoi meille itseluottamusta. Kaikki meni sujuvasti ja meillä oli koko ajan peli hallussa, Noodla kiitteli.

Ottelun vakuuttavin pelaaja, Atlas-maalivahti Theodotos Christou oli myös koko joukkueen esitykseen tyytyväinen.

– Hyvä peli! Alku oli vahva ja puolustus piti hyvin alusta loppuun. Nyt pitää vain voittaa kotipeli, Christou muistutti.

ÅIFK – Atlas Vantaa 25-34 (12-18)

Atlas Vantaa johtaa otteluvoitoin 2-0.

Yleisömäärä: 432

Erotuomarit: Nieminen Harri, Tuomi Markku

Maalintekijät:
ÅIFK: Topias Laine 6+4,  Olli Tamminen 4, Andreas Nyström 3, Frans Lindholm 2, Arttu Tamminen 2, Sebastian Andersson 2, Joonas Nieminen 1, Paavo Brummer 1
Atlas: Milos Maksimovic 6, Sebastian Säkkinen 5+1, Heikki Laitinen 5, Anthony Hellakoski 5, Toni Aalto 3, Kenneth Åstrand 3, Erkka Näntö 2,Filip Forsström 1, Mladen Cacic 1, Viljami Kuntsi 1, Oskari Lehtonen 1

Varoitukset:
ÅIFK: Sebastian Andersson, Paavo Brummer
Atlas: Kenneth Åstrand, Heikki Laitinen, Milos Maksimovic

Ulosajot:
ÅIFK: Arttu Tamminen x2, Sebastian Andersson x2, Frans Lindholm x1
Atlas:Toni Aalto x1, Nikko Kinos x2, Erkka Näntö x2

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Theodotos Christou, Atlas
** Topias Laine, ÅIFK
* Milos Maksimovic, Atlas

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk