Dicken ja HC West tiukassa taistossa – voitto jatkoajan jälkeen Dickenille

Dickenin ja HC Westin ensimmäinen välieräkohtaaminen oli todellista playoffs-taistelua. Johto vaihteli suuntaan ja toiseen ja ratkaisu haettiin lopulta jatkoajalta, jolla Dicken oli vahvempi.

Tasaisten alkuminuuttien jälkeen Dicken otti tahtipuikon haltuunsa ja johti ottelua 10. minuutilta taukoon saakka. Parhaimmillaan eroa isäntien hyväksi oli jo neljä maalia, mutta West puristi tauon kynnyksellä marginaalin yhteen maaliin.

Toisen jakson alku mentiin puolestaan Westin johdolla. Kauniaislaiset ottivat nopeasti johdon haltuunsa ja hiukan jakson puolivälin jälkeen eroa oli jo neljä maalia. Tämän jälkeen alkoi Dickenin kiri, joukkue nousi tasoihin ja meni johtoonkin. West kuitenkin tuli kahdesti kahden maalin takaa tasoihin ja viimeinen kaksiminuuttinen käynnistyi numeroissa 23-23. Tähän maalit myös jäivät varsinaisella peliajalla ja mentiin jatkoajalle.

West iski jatkoajan ensimmäisen maalin, mutta tämän jälkeen Dicken käänsi pelin Benny Bromanin ja Timmy Thorin osumilla ja nappasi avausvoiton välieräsarjassa.

HC Westin päävalmentaja Mikael Källman oli monesta asiasta ilahtunut, muttei lopputuloksesta.

– Olen erittäin tyytyväinen, mutta samalla harmittaa kun neljän maalin johdossa meiltä loppui usko. Enme uskoneet voittoon ja hyökkäyksessä menetimme paineen keskellä. Jatkoajalla Dickenillä oli enemmän voitontahtoa, Källman tunnusti.

Dicken-luotsi Björn Monnberg oli taiston tauottua positiivisella mielellä.

– Oltiin hiukan ruosteesssa kahden viikon tauon jälkeen. Olen erittäin ylpeä pojista, jotka osoittivat vahvaa moraalia ja nousi taistellen tappioasemasta, kiitteli Monnberg.

Ottelun vakuuttavin pelaaja, Dickenin Anton Rémy, ennakoi välieräsarjan jatkumista samoissa merkeissä.

– Tiukka peli ja aika ailahtelevaa meidän puolelta.  Välillä West  vahvempi ja välillä me. Tulee varmaan tiukka peli Granissa.

Dicken – HC West 29-25 ja. (23-23, 12-11)

Dicken johtaa otteluvoitoin 1-0.

Yleisömäärä: 450

Tuomarit: Miro Korja / Jonas Laitinen

Maalintekijät:
Dicken: Benny Broman 7, Joona Hertola 1, Timmy Thor 6, Filip Söderlund 2, Joacim Broman 6, Anton Rémy 6, Valdar Noodla 1
HC West:
Robin Karlsson 1, Sami Silfver 7, Sten Toomla 8, Miro Koljonen 3, Jan Hagman 6

Ulosajot:
Dicken: Timmy Thor
HC West: Fredrik Forss

LähiTapiola-tähdet:
*** Anton Remy, Dicken
** Sami Silfver, HC West
* Benny Broman, Dicken

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk