Atlas Vantaa väänsi avausvoiton ÅIFK:sta

Atlas Vantaan ja ÅIFK:n välinen ensimmäinen puolivälieräottelu oli vaihteleva kamppailu, jonka vantaalaiset käänsivät niukaksi edukseen toisella jaksolla.

Ensimmäinen kymmenminuuttinen edettiin tasaista tahtia, mutta numeroista 7-7 ÅIFK repäisi lukemiksi 7-11 ja nappasi otteen hetkeksi haltuunsa. Avausjakson loppua kohden Atlas kuitenkin pääsi jälleen rinnalle jo ohikin, kunnes ÅIFK käänsi taukonumerot niukasti edukseen.

Toisella jaksolla edettiin tasaisesti aina lukemiin 21-21, josta Atlas puolestaan nykäisi pienen eron. Päätöskymmenminuuttiselle lähdettiin isäntien kolmen maalin johdossa, eikä ÅIFK pystynyt eroa enää pienemmäksi kuromaan, vaikka loppuun saakka Atlaksen varpaillaan pitikin.

Kotijoukkueen valmentaja Besim Qerimi moitti erityisesti puolustuspelaamista alussa, mutta oli tyytyväinen muutokseen pelin edetessä.

– Alku oli aika hermostunutta ja puolustus oli turhan laiska. Sitten peli alkoi kääntyä, kun saatiin vähän puolustusta kuntoon. Ja alku pelattiin juuri niin kuin ÅIFK halusi.

– Ratkaisuvaiheessa pidettiin pää kylmänä ja pelasimme heittopaikat itsellemme, Qerimi summasi ottelua.

ÅIFK:n valmentaja Ulf Andersson kiitteli taistelua, mutta totesi samalla että lähellä ei riitä.

– Sanon saman kuin monta kertaa aikaisemmin. Pelasimme ja taistelimme hyvin. Johdimme selvästikin ja sitten kävi näin. Meillä on liian vähän pelaajia, Andersson sanaili.

Atlas Vantaa – ÅIFK 29-26 (16-17)

Atlas Vantaa johtaa otteluvoitoin 1-0.

Seuraava ottelu Turussa torstaina 19.3.

Yleisö: 326

Erotuomarit: Helander Jan – Westerlund Christian

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Säkkinen Sebastian 5, Laitinen Heikki 5, Lujanen Jyri 4, Cacic Mladen 4, Maksimovic Milos 3, Näntö Erkka 3, Åstrand Kenneth 2, Aalto Toni 1, Kinos Nikko 1, Hellakoski Anthony 1
ÅIFK: Laine Topias 8, Brummer Paavo 6, Nyström Christoffer 3, Nyström Andreas 3, Tamminen Olli 3, Andersson Sebastian 2, Eriksson Daniel 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Vainikk Mikk, Laitinen Heikki, Näntö Erkka
ÅIFK: Brummer Paavo, Nyström Christoffer

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Maksimovic Milos, Hellakoski Anthony, Åstrand Kenneth
ÅIFK: Brummer Paavo

LähiTapiola-tähtipelaajat:
Milos Maksimovic, Atlas Vantaa
Erkka Näntö, Atlas Vantaa
Paavo Brummer, ÅIFK

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk