Atlas Vantaa kaatoi ÅIFK:n – neljäs sija varmistui

Atlas Vantaan vahva loppuveto ratkaisi lauantaisen ottelun ÅIFK:ta vastaan ja voitto varmisti samalla vantaalaisille neljännen sijan SM-liigan runkosarjassa.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja nykäisi reilussa seitsemässä minuutissa neljän maalin johdon. Tätä suuremmaksi ero ei sitten kasvanutkaan, mutta ÅIFK ei myöskään saanut isäntien etumatkaa kurottua kiinni ja tauolla ero oli samaiset neljä maalia.

Samaa tahtia edettiin pitkälle toiselle jaksolle, kunnes puolivälin jälkeen ÅIFK nousi ensi kertaa Atlaksen rinnalle sitten ottelun alun. Atlas löysi kuitenkin uuden vaihteen viimeisen kymmenminuuttisen alkaessa ja karkasi viidessä minuutissa seitsemän maalin johtoon, eikä voittajasta ollut tämän jälkeen enää epäselvyyttä.

Vierasjoukkueen valmennusvastuussa ollut Magnus Krook harmitteli hyvän nousun haihtumista hukkaan.

– Tasatuloksen 21-21 jälkeen sorruttiin omiin virheisiin. Ja koko ottelussa pelaajat hieman ylisuorittivat ja yrittivät enempää mitä osasivat. Pallo poltti käsissä ja siksi juuri sen tasatilanteen jälkeen tehtiin kaikki mahdolliset virheet. Tämä on nuori joukkue ja tämä on siksi osittain ymmärrettävää, Krook totesi.

Kotijoukkueen valmentaja Martin Noodla näki hyviä merkkejä, vaikka vieläkin vantaalaisten pelissä on parannettavaakin.

– Parempi joukkue voitti. Nyt saatiin muutamat pienet asiat toimimaan paremmin kuin viimeksi. Saatiin takaheitot pois, mutta laidoilta tuli aivan liikaa maaleja. Ja lisäksi missattiin itse aivan liikaa kuudesta metristä heittoja. Loppu meni hyvin ja Milos levitti ja johti peliä erinomaisesti.

LähiTapiola-tähtipelaajan tittelin kuittasikin jatkosopimuksen Atlas Vantaan kanssa solminut Milos Maksimovic.

– Taas peli oli sellaista ylös ja alas menoa, mutta pystyimme lopussa pitämään ottelun hallussa verkkaisella pelillä.

– Olen iloinen kahden vuoden jatkosopimuksesta. Halusin jäädä tänne Suomeen. Olin jo aikaisemmin kuullut muutamilta serbikavereilta, jotka ovat pelanneet koripalloa Suomessa, että tämä on hieno maa. Atlaksessa olen viihtynyt ja täällä on ollut kivoja kavereita. Siksi en epäröinyt jatkosopimuksen tekoa, Maksimovic selvitti.

Atlas Vantaa – ÅIFK 35-26 (16-12)

Yleisö: 364

Erotuomarit: Sebastian Buck – Kenneth Cardell

Maalintekijät:
Atlas Vantaa: Säkkinen Sebastian 12, Maksimovic Milos 5, Lujanen Jyri 5, Cacic Mladen 5, Aalto Toni 3, Åstrand Kenneth 1, Laitinen Heikki 1, Näntö Erkka 1, Lehtonen Oskari 1, Hellakoski Anthony 1
ÅIFK: Laine Topias 8, Nyström Christoffer 5, Tamminen Olli 4, Brummer Paavo 3, Nyström Andreas 3, Andersson Sebastian 2, Lindholm Frans 1

Varoitukset:
Atlas Vantaa: Laitinen Heikki
ÅIFK: Tamminen Olli, Kuusisto Valto

Ulosajot:
Atlas Vantaa: Lujanen Jyri 2, Laitinen Heikki 2, Maksimovic Milos
ÅIFK: Nyström Christoffer, Tamminen Arttu, Laine Topias

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Maksimovic Milos (Atlas)
** Säkkinen Sebastian (Atlas)
* Laine Topias(ÅIFK)

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk