Cocks jatkaa taistelua runkosarjan voitosta – HC West kaatui

Cocks ei suosiolla päästä runkosarjan ykköspaikkaa käsistään. Tämä nähtiin lauantaina, kun riihimäkeläiset hakivat vierasvoiton sarjakolmonen HC Westista.

Cocks otti nopeasti ottelun haltuunsa ja johti muutamalla maalilla pitkälti koko ensimmäisen jakson ajan. Millekään karkumatkalle vieraat eivät kuitenkaan päässeet ja viisi minuuttia ennen taukoa West kävi tasoissakin. Taukoa vietettiin kuitenkin Cocksin kahden maalin johdossa.

Toista jaksoa edettiin puoleen väliin Cocksin niukassa johdossa, mutta tämän jälkeen vieraat nykäisivät neljän minuutin jakson 4-0 ja ero oli hetkessä kuusi maalia. Tämä irtiotto oli myös ratkaiseva, sillä West ei enää pystynyt nousemaan tosissaan taisteluun voitosta.

Ottelussa oli vahvasti mukana jo leima asetelmien hakemisesta pudotuspelejä varten.

– Halusimme pelata hyvän ottelun. Olemme treenanneet kovaa nyt kaksi viikkoa ja halusimme pelata matsin jossa kaikki saavat vastuuta. Ajatukset ovat jo playoffseissa, myönsi HC Westin valmentaja Mikael Källman suoraan.

– Niin, ei varmaan kenellekään jäänyt hallissa epäselväksi että West valitsi vastustajaa, Cocks-luotsi Kaj Kekki kuittasi takaisin.

Ottelun vakuuttavin pelaaja, kymmenen maalia iskenyt Cocksin Kristo Voika piti ajatukset vielä päättyneessä ottelussa.

– Ottelun alku oli meiltä hieman uneliasta. Puolustuksessa ja hyökkäyksessä emme ottaneet tarpeeksi kontaktia ja varsinkin puolustuksessa yritimme blokata liikaa. Ekan vartin jälkeen me rupesimme pelaamaan kunnolla ja vastustaja alkoi sortua virheisiin, Voika kertasi.

– Toisella puoliajalla saimme lisättyä tempoa ja lopputulos oli hyvä meille. Maalivahdit olivat hyviä molemmissa päissä tänään.

HC West – Cocks 23-31 (12-14)

Yleisö: 314

Tuomarit: Borge Andreas – Whiteley Charles

Maalintekijät:
HC West: Sami Silfver 2, Jonathan Berg 1, Alexander Lång 2, Oscar Berglund 1, Roman Protsenko 3, Fredrik Forss 2, Benjamin Nyman 1, Sten Toomla 2, Albert Lindholm 1, Miro Koljonen 4, Jan Hagman 4
Cocks: Jani Tuominen 2, Andrei Buciuman 6, Kristo Voika 10, Roni Syrjälä 2, Robin Sjöman 3, Nenita Vitalie 5, Mykhaylo Krivchikov 3

LähiTapiola-tähdet:
*** Kristo Voika, Cocks
** Andrei Buciuman, Cocks
* Jan Hagman, HC West

 

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk