ÅIFK otti arvokkaan voiton SIF:sta

ÅIFK tuplasi kauden voittosaldonsa kaatamalla keskiviikkona kotonaan SIF:n tasaisen taistelun jälkeen. Ratkaisu ottelussa nähtiin vasta loppuminuuteilla, mutta turkulaisvoitto kirjattiin lopulta vakuuttavasti numeroin 29-25.

Ottelu alkoi erittäin tasaisissa merkeissä, eikä eroa kumpaankaan suuntaan suuremmin syntynyt. Avausjakson 24. minuutilla SIF johti vielä 8-7, mutta tämä oli viimeinen kerta kun siuntiolaiset kävivät ottelussa johdossa. ÅIFK käänsi numerot taukoon mennessä edukseen kahden maalin erolla.

Toinen jakso oli melkoista jännitysnäytelmää. ÅIFK piti johdostaan kiinni, näytti jo välillä karkaavan, mutta SIF puristi uudestaan eron aina pariin maaliin. Vielä puolitoista minuuttia ennen loppua eroa oli vain tuo kaksi maalia, mutta lopun ÅIFK hoiti vahvasti ja nappasi tärkeät pisteet.

Kotijoukkueen leirissä otettiin ymmärrettävästi ilo irti pisteistä.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin napannut ÅIFK:n Andreas Nyström ei kätkenyt kynttiläänsä vakan alle.

– Paras pelaamamme peli tällä kaudella! Puolustus piti hyvin ja sen lisäksi Axel Lindberg pelasi uskomattoman hyvin maalissa. Saimme helppoja hyökkäyksiä ja hyviä päätöksiä niille. Tuntuu hyvältä voittaa SIF, koska pelaamme useimmin tasan heidän kanssaan., Nyström iloitsi

ÅIFK-luotsi Ulf Anderssonilla oli myös aihetta iloon niin tuloksen kuin pelaamisenkin osalta.

– Tarkoittaa paljon että voitimme tämän pelin. Teimme erittäin hyvän panostuksen peliin. Uurastamme kuin eläimet ja meillä on vaikeuksia koska pelaajamäärämme on alhainen. Mutta vihdoin tuli voitto, Andersson riemuitsi.

– Pelaajat tekivät parempia päätöksiä ja Axel Lindberg pelasi mahtavasti maalissa. On myös hyvä että meillä on kaksi maalivahtia jotka voivat pelata hyvän pelin.

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagman oli – arvattavastikin – hiukan vaisummalla tuulella.

– Otimme liian nopeita päätöksiä ja meistä tuli epätoivoisia. Theo Westerlund oli poissa ja kun hän muuten pelaa 60 minuuttia ja jouduimme nyt vaihtamaan pelityyliä. Kukaan ei ota vastuuta ja kaatavat sen vain muiden niskaan, tuskaili Hagman.

ÅIFK – SIF 29-25 (13-11)

Yleisömäärä: 204

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Julia Glantz

Maalintekijät:
ÅIFK: Joonas Nieminen 3, Sebastian Andersson 3, Topias Laine 4, Arttu Tamminen 5, Niklas Manderoos 5, Andreas Nyström 9
SIF: Alexander Holmberg 1, Gustav Svanbäck 2, Vincent Voutilainen 2, Rasmus Blässar 3, Jaan Kauge 4, Anton Luuppala 4, Christoffer Modig 4, Ravo Voosalu 5

Varoitukset:
ÅIFK: Joonas Nieminen, Sebastian Andersson, Andreas Nyström
SIF: Gustav Svanbäck, Anton Luuppala, Ravo Voosalu

Ulosajot:
ÅIFK: Joonas Nieminen x2, Sebastian Andersson x2, Niklas Manderoos x1
SIF: Rasmus Blässar x2

Ottelusta sulkeminen:
SIF: Rasmus Blässar

Lähivakuutus-tähtipelaajat:
*** ÅIFK: Andreas Nyström
** ÅIFK: Axel Lindberg
* SIF: Petter Forsström

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk