ÅIFK kaatoi Dynamon – kauden ensimmäiset vieraspisteet

Toisen jakson alku muodostui ratkaisevaksi Dynamo Riihimäen ja ÅIFK:n lauantain kohtaamisessa. Turkulaiset tulivat tauolta vahvasti ja karkasivat tavoittamattomiin ja lopulta selvään voittoon.

Alkuminuutit edettiin tasatahtia, minkä jälkeen ÅIFK alkoi saada hiukan yliotetta. Turkulaisten johto kävi parhaimmillaan jo kuudessa maalissa, mutta taukoa kohden Dynamo nousi takaisin tuntumaan ja eroa oli ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen vain kaksi maalia vieraiden hyväksi.

Ottelu ratkesi käytännössä nopeassa tahdissa tauon jälkeen, kun ÅIFK vei ensimmäisen reilun 8-minuuttisen murskaavasti maalein 8-1. Tästä Dynamo ei enää toipunut, vaikka saikin välillä hiukan eroa kavennettua. Toden teolla isännät eivät turkulaisten kauden ensimmäistä vierasvoittoa kyenneet kuitenkaan enää uhkaamaan.

Dynamo-luotsi Pekka Lappalainen manasi joukkueelle liiankin tuttua tason heittelemistä.

– Ensimmäisestä mustasta jaksosta pystyttiin vielä nousemaan peliin mukaan, toisella puoliajalla se ei enää onnistunut.

ÅIFK:n päävalmentaja Ulf Andersson näki ratkaisun tapahtuneen asennemuutoksen kautta tauolla.

– Alussa pelasimme liian nopeaa peliä. Ennen peliä päätettiin antaan pallon liikkua. Puoliajalla korostin asennetta. Ja että kun lähdetään heittämään niin paikan pitää olla sataprosenttisen varma, Andersson ruoti.

Dynamo Riihimäki – ÅIFK 28-38 (15-17)

Yleisöä: 174

Maalintekijät:
Dynamo Riihimäki: Viljanen Valtteri 4, Viljanen Ville 4, Linden Ville3, Kuparinen Olli 2, Savinainen Matias 4, Tuomi Osmo 5, Nieminen Reima 1, Lehmuskanta Sami 3, Nieminen Henri 1, Karhunen Sami 1
ÅIFK: Tamminen Arttu 5, Nieminen Joonas 1, Andersson Sebastian 7, Tamminen Olli 2, Laine Topias 10, Brummer Paavo 2, Nyström Christoffer 6, Nyström Andreas 5

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Laine Topias. ÅIFK
**Andersson Topias, ÅIFK
* Viljanen Valtteri, Dynamo

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk