Cocks karkasi voittoon Atlas Vantaasta toisella jaksolla

Atlas Vantaa piti reilun jakson verran Cocksia tiukilla kotonaan Myyrmäessä, mutta riihimäkeläiset jatkoivat puhdasta voittoputkeaan karkaamalla lopulta selvään voittoon.

Avausjakso eteni hienokseltaan vierasjoukkue Cocksin niukassa hallinnassa, mutta ero ei käynyt kuin kertaalleen kolmessa maalissa ja Atlas Vantaakin kävi pariin otteeseen johdossa. Taukoa Myyrmäessä vietettiinkin tasalukemissa 13-13.

Tauon jälkeen edettiin tasaisesti aina lukemiin 18-18 saakka, mutta tämän jälkeen Cocks otti otteen haltuunsa vahvasti. Reilussa kahdeksassa minuutissa ero venähti kuuteen maaliin ja tämän jälkeenkin ero vähitellen kasvoi.

Atlas Vantaan päävalmentaja Besim Qerimi näki hyvää siinä, että edellisen Dicken-ottelun heikkouksia pystyttiin paikkaamaan.

– Nyt puolustus oli tiiviimpi ja hyökkäyspeli kärsivällisempää. Dickenin vastaan heitettiin hätäisesti viisi kertaa – ja Dicken teki niistä viisi maaalia, Qerimi sanoi.

Qerimin positiiviset sanat koskivat vain 45 ensimmäistä minuuttia.

– Sitten tehtiin helppoja virheitä, ja niistä Cocks osaa ratkaista.

Cocks karkasi toisella jaksolla tyypilliseen tapaansa laajan ja laadukkaan materiaaalinsa turvin.

– Treenaamme kaikenlaista uutta ja kovaa. Siksi otteluissa kone lähtee joskus käyntiin hitaammin dieseltahtii, Cocks-luotsi Kaj Kekki huomautti.

Akillesjännetulehduksesta toipunut Kristian Jansson kunnostautui sekä puolustuksessa että pelintekijänä ja vei nimiinsä ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin, vaikkei itse tehnyt yhtään maalia.

– Minulla on puolustuksessa iso rooli, eikä maaleja tule paljon. Nyt on loistava fiilis, kun olen pystynyt treenaamaan pari viikkoa ilman kipuja, Jansson iloitsi.

Atlas Vantaa – Cocks 24-33 (13-13)

Yleisöä: 384

Erotuomarit: Jan Helander ja Jonas Laitinen

Maalintekijät:
Atlas: Anthony Hellakoski 7, Milos Maksimovic 7, Mikk Vainikk 3, Sebastian Säkkinen 3, Heikki Laitinen 2, Erkka Näntö 1, Dragan Vrgoc 1
Cocks: Teemu Tamminen 11, Vitalie Nenita 6, Nico Rönnberg 5, Antti Rogenbaum 4, Antti Valo 2. Niko Leikama 2, Kristo Voika 1, Jani Tuominen 1, Gheorghe Safronii 1

Ulosajot:
Atlas: Milos Maksimovic, Dragan Vrgoc, Anthony Hellakoski.
Cocks: Nico Rönnberg, Marius Lepp (2), Teemu Tamminen.

LähiTapiola-tähdet:
*** Kristian Jansson Cocks
** Anthony Hellakoski Atlas Vantaa
* Vitalie Nenita Cocks

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk