West ja Dicken kärkipään koitoksessa

HC West pelaa keskiviikkona vuoden viimeisen ottelunsa kun kotiluolaan saapuu viikonloppuna Helsingin herruuden itsellään pitänyt liigakärki Dicken.

Kotijoukkue HC Westin tilillä on seitsemän voittoa, kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota ja kolmossija hallussa tukevasti. Dickenin ainoa tahra puhtaassa sarjassa on puolestaan kuukausi takaperin Cocksia vastaan kärsitty 27-40 kotitappio. Sen jälkeen kyytiä ovat saaneet vuorollaan ÅIFK, Dynamo Riihimäki, Atlas Vantaa ja viimeisimpänä HIFK, joka sunnuntaina jäi jyrän alle maalein 35-14.

Puolustus siis lauttasaarelaisilla on ainakin kunnossa. Valmentaja Björn Monnberg on saanut joukkueensa pelaamaan vauhdikasta peliä jossa juuri tiivis puolustus ja hyvä maalivahtipeli avaa vastaiskupaikkoja tuon tuostakin.  Asemapelissä Dicken luottaa tuplakonsonantteihin BB ja TT. Benny Broman & Timmy Thor johtavat kahdestaan joukkueen hyökkäyspään kuvioita.

Dickenin maalintekovastuu on jakaantunut harvinaisen tasaisesti viiden luottomiehen harteille. Bromanit, Thor, Filip Söderlund ja Anton Remy on nakannut kolme neljäsosaa joukkueensa 359 maalista. Viivojen tehtäviin ei maalinteko ole juurikaan kuulunut, ja vaihtopenkin puolelta ei monessakaan ottelussa ole tullut ratkaisijoita.

HC Westilläkin ovat pelit sujuneet pääosin duurissa. Liiga lähti käyntiin kompuroinnilla Riihimäellä mutta viime aikoina joukkueen peli on osoittanut pienistä kokoonpanopulmista huolimatta jopa paranemisen merkkejä.

Kaikki viimeisimmät pelit ovat olleet Westille tavalla tai toisella neljän pisteen otteluita ja jokaisen niistä (SIF:aa ja BK-46:tta kahdesti, ja HIFK:ta vastaan kerran) joukkue on onnistunut kääntämään edukseen ja ero keskikastiin on kasvanut tasaisesti.

Sami Silfver hätistelee tosissaan maalipörssin kärkipaikkaa ja Sten Toomla on ollut kovassa pelivireessä. Nuoret Benjamin Nyman ja Oscar Berglund ovat päässeet irti alkukautta useammin ja maalivahtijaosto on pessyt vastustajien vastaavat viime peleissä puhtaaksi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen ja lokakuun alussa Pirkkolassa pisteistä käytiin tiukka taisto, joka päättyi Dickenin eduksi niukasti maalein 24-22.

Kierroksen kärkipeli alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk