Kohti puolivälieriä: HIFK haastamaan HC Westia

Runkosarjan kolmonen HC West taistelee tiistaista 17.3. lähtien välieräpaikasta runkosarjassa kuudenneksi sijoittunutta HIFK:ta vastaan.

Tilastot niin kuluvan kauden kuin aiempienkin kohtaamisten osalta nostavat Westin väistämättä ennakkosuosikiksi ottelusarjassa. Kuluvan kauden kaikki kolme kohtaamista ovat päättyneet Westin voittoon ja ehkä vielä merkittävämpää on, ettei HIFK ole koskaan pystynyt hakemaan voittoa Westin kotiluolasta – 21 yrityksestä huolimatta.

HIFK:n kausi ei ollut helpoimmasta päästä etenkään syksyn osalta, kun jo koko lailla valmiina ollut palapeli meni koko lailla uusiksi viime hetkillä. Päävalmentaja Kenneth Bäcklundin mukaan kauden loppua kohden punainen lanka on kuitenkin selvästi löytynyt.

– Joukkueen rakentaminen meni pitkälle kauden jo alettua, joten alku oli hyvin vaikeaa. Rakensimme peliämme maltillisesti pitkin vuotta ja uskon että olemme nyt iskussa Westiä vastaan, Bäcklund sanoo.

– Peruspelaaminen oli osittain hakusessa mainituista asioista johtuen, HIFK-luotsi miettii runkosarjan miinuspuolia.

HIFK:n pelissä osa-alueet alkavat olla vähitellen kunnossa, mutta Bäcklund nostaa esille ennen kaikkea asetelmat omalla maalilla ja sen tuntumassa.

– Olemme saaneet puolustuksen paremmaksi ja molemmat maalivahdit hyvälle tasolle, uskon että maalivahti- ja puolustuspelaaminen ratkaisee tämän sarjan.

West koki kesken kauden lyhyessä ajassa melkoisen loukkaantumissuman, mutta Mikael Källmanin suojattien peliin tämä vaikutti lopulta yllättävän vähän. Joukkueen peruspelaamisen tasosta kertoo myös se, että runkosarjan kaikki kuusi tappiota tulivat kärkikaksikkoa Cocks-Dicken vastaan. Muille West menetti yhteensä vain kaksi tasapelipistettä.

HIFK pääsee puolivälieriin ilman loukkaantumishuolia ja kun ukrainalainen Bogdan Klepa on osoittanut olevansa kovan luokan maalivahti ja takamieskolmikko Nikola Zujic-Olev Eensalu-Mirza Mimic pystyy varmasti vielä petraamaan runkosarjan esityksistään, on joukkue yllätysvalmis. Ässänä joukkueen hihassa on Westissäkin esiintynyt vauhdikas Alexander von Numers.

Westin vahvuudet ovat hyvin HIFK:n tiedossa.

– West pelaa samantapaista peliä kun aikaisempina vuosina, vankkaa puolustuspelaamista ja pyrkii minimoimaan virheet hyökkäyspäässä , Bäcklund arvioi.

Kohtaamiset runkosarjassa:

04.10. HC West – HIFK 33-20
08.11. HIFK – HC West 27-31
24.01. HC West – HIFK 35-26

Puolivälierien aikataulu:

17.03. 19.00 HC West – HIFK
19.03. 19.00 HIFK – HC West
24.03. 19.00 HC West – HIFK
tarvittaessa:
30.03. 19.00 HIFK – HC West
01.04. 19.00 HC West – HIFK

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk