Kohti puolivälieriä: Dicken suosikkina SIF:aa vastaan

Runkosarjan kakkonen Dicken saa puolivälierissä vastaansa SIF:n, joka sijoittui runkosarjassa seitsemänneksi. Dicken on eittämättä ennakkosuosikki ottelusarjassa, mutta 0-0:sta lähdetään joka peliin.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran vain viikko ennen runkosarjan päättymistä ja tuon ottelun Dicken vei nimiinsä selkein lukemin. Kauden kaksi edellistä kohtaamista Siuntiossa päättyivät myös kumpikin Dickenin voittoon, mutta niukalla erolla.

Dicken kokosi runkosarjassa komeat 44 pistettä ja kärsi vain kaksi tappiota – molemmat Cocksille, jonka Dicken kertaalleen myös voitti. Päävalmentaja Björn Monnberg onkin pääsääntöisesti tyytyväinen kauteen tähän saakka.

– Positiivista on, että hyvä työmoraali on johtanut kehitykseen sekä kentällä että sen ulkopuolella. Huono:a runkosarjan osalta olivat loukkaantumiset, Monnberg miettii.

Dickenin kevätvire on todella vahva tällä hetkellä. Runkosarjan joukkue päätti kahdeksaan peräkkäiseen voittoon, ja tämän putken aikana jokainen SM-Liigajoukkue kärsi lauttasaarelaisille tappion.

SIF:n peli puolestaan ei oikein missään vaiheessa loksahtanut kunnolla kohdilleen, vaikka hyviäkin hetkiä koettiin. Näin toteaa puolivälierien alla myös päävalmentaja Kaj Hagman.

– Ajoittain pelasimme hyvällä tasolla, mutta olimme aivan liian epätasaisia.

Loukkaantumistilanne ei ennen puolivälierien alkua nouse otsikoihin kummankaan osalta ja molemmilla valmentajilla on selkeä näkemys joukkueittensa vahvuuksista.

– Kollektiivinen peli molemmissa päissä kenttää, linjaa Monnberg.

– Tunne, paukauttaa puolestaan Hagman.

Siuntiossa tiedetään toisaalta erinomaisesti myös vastustajan vahvuudet.

– Dicken on yhtenäinen ja yhteen pelaava ryhmä, joka pystyy ylläpitämään tasaisen tason, Hagman kehuu vastustajaa.

28 pisteen ero runkosarjassa ei Dickeniä kuitenkaan sumuta ennakkoon. Pudotuspelit ovat oma maailmansa kuten Monnberg muistuttaa varoittaen samalla vastustajasta.

– Siuntio nosti tasoaan selkeästi viime vuoden play-off peleissä ja he tähtäävät varmasti samaan tänä vuonna, Monnberg ennakoi.

Viime kaudella HC West sai kokea tämän samaisella kierroksella, kun SIF marssi mitalipeleihin otteluvoitoin 3-2, samalla SIF marssi aina SM-pronssiin saakka.

Kohtaamiset runkosarjassa:

24.09. SIF – Dicken 24-27
15.01. SIF – Dicken 20-21
07.03. Dicken – SIF 32-19

Puolivälierien aikataulu:

17.03. 19.45 Dicken – SIF
19.03. 19.00 SIF – Dicken
24.03. 19.15 Dicken – SIF
tarvittaessa:
30.03. 18.30 SIF – Dicken
01.04. 18.30 Dicken – SIF

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk