HIFK hakee revanssia HC Westista

HIFK isännöi lauantaina Helsingin Urheilutalolla HC Westia. Reilu kuukausi sitten Kauniaisten Luolassa West otti selkeän voiton, joten kotijoukkueella on nyt selkeä revanssin paikka.

West lähtee otteluun näljä pistettä isäntiään edellä, mutta omat perusteensa HIFK:n revanssihaaveilla eittämättä on. Westin ja HIFK:n yhteinen taival on hieman kaksijakoinen. Tähtirinnat eivät ole koskaan onnistuneet viemään mukaansa pistettäkään Luolassa pelatuista otteluista, mutta on joka ikinen kerta ollut todella vaikea vastustaja kotikentällään. Lisäksi West ei tällä kaudella vielä kertaakaan pystynyt täyttä pistepottia vierasottelusta hakemaan.

Westillä oli keskiviikkona vapaavuoro muiden joukkueiden ahertaessa lisäpisteiden toivossa, mutta HIFK:lla pisteet jäivät haaveeksi Pirkkolassa, jossa Dicken jatkoi voittokulkuaan otettuaan voiton 10 maalin marginaalilla paikallisvastustajastaan.

Suurimmalla osalla Westin pelaajista ottelutuntuma on vajaan kolmen viikon takaa, jolloin kotiluolassa kaatui BK-46. Pari pelaajaa oli päävalmentaja Mikael Källmanin mukana EM-karsintaturneella Saksaa ja Espanjaa vastaan.

HIFK:n kaikki kaikessa ovat olleet täksi kaudeksi joukkueeseen liittyneet serbialaisvahvistus Nikola Zujic, sekä ukrainalaismaalivahti Bogdan Klepa.

Zujic on noussut Sami Silfverin hallinnoimassa SM-liigan maalintekijätilastossa jo kolmanneksi. Silfverillä on seitsemästä ottelusta saaliinaan 48 osumaa, Zujicilla kuusi ottelua on tuonut 41 maalia. Kärkikymmenikön ulkopuolelta löytyvät sijalta 13 HIFK:n Jasper Hellberg (29 maalia), jaetulta sijalta 17 Westin Sten Toomla ja Anders Genberg (28) sekä sijalta 19 Robin Karlsson (27).

Ottelu lauantaina alkaa kello 17.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk