HC West matkaa testaamaan ÅIFK:n kovaa kotivirettä

ÅIFK ja HC West kohtaavat lauantaina Turussa – kotijoukkue lähtee kamppailuun kuudennelta sijalta ja West puolestaan on sarjataulukossa kolmantena.

Ottelu on kummallekin erittäin tärkeä, sillä West pyrkii pitämään seuraavan vastustajansa Atlas Vantaan mahdollisimman kaukana kolmannesta sijasta ja ÅIFK puolestaan kisaa muiden keskikastin jengien kanssa tasapäin sijoista 4-8.

Turkulaiset ovat olleet kauden kotipeleissään pirteä ilmestys. Viimeksi turkulaisten uhriksi jäi Atlas, joka joutui poistumaan takaisin Vantaalle ilman pisteitä 29-24 tappio niskassaan. Seitsemästä kotiottelusta neljässä on molemmat pinnat jääneet Aurajoen rannalle ja tappioita on plakkarissa vain kaksi, BK-46 voitti liiga-avauksessa 23-24 ja joulukuun alussa Cocks voitti 36-28. Alla ÅIFK:lla on kuitenkin tappio, kun edellisessä ottelussa kaimaseura HIFK oli Helsingin Urheilutalossa vahvempi.

Kanarialintujen peli on sitten viime kauden ollut tehokkaampaa mutta erityisesti sen maalivahtipeli on hankkinut kehuja. Ville Nordqvistin parannellessa vaivojaan nousi parrasvaloihin Axel Lindberg, joka ei Nordqvistin palattua kehiin enää suostunutkaan väistymään ykkösmaalivahdin tontilta.

Kentällä ÅIFK saa mojovan ykkösnyrkin jos kaikki takapelaajat ovat terveenä. Topias Laineen nilkkavamma pitänee vasurin vielä syrjässä ja Christoffer Nyström koki tyrmäyksen edelliskierroksen vierailulla Helsingissä. Juuri Nyströmin poistuminen ottelusta käänsi pelin lopulta HIFK:n eduksi.

West rallatteli viime lauantaina 40-22 voiton liigan hännänhuippu-Dynamosta, mutta nyt edessä on muutamaa pykälää kovempi haaste. Syyskuussa ÅIFK pisti kunnolla hanttiin Luolassa loppunumeroiden ollessa Westille 33-28, eikä varmasti aio antautua kotikentällään yhtään helpommin.

Ottelu Samppalinnan palloiluhallissa alkaa lauantaina kello 14.30.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk