Atlas Vantaa hakee paluuta voittojen tielle HIFK:ta vastaan

Atlas Vantaa ja HIFK iskevät yhteen lauantaina lähtöasetemista, joissa kotijoukkueella on alla tappio ja HIFK puolestaan on avannut vuoden kahdella voitolla.

Atlas Vantaa avasi vuoden varamiehisenä Turussa ja hävisi 24-29. Tappiolla oli kaksi merkitystä SM-liigassa neljäntenä olevalle joukkueelle. Mahdollisuudet kolmantena olevan Westin tavoittamiseen heikkenivät, ja toisaalta takana kärkkyvät ÅIFK ja HIFK saivat uuden mahdollisuuden neljännen sijan eli pudotuspelien ensimmäisen vaiheen kotiedun tavoittelemiseen.

– Olivathan meidän syyskauden esityksemme melkoista vuoristorataa. Joulukuussa saimme pelin kulkemaan, mistä parhaana osoituksena oli niukka tappio Cocksille Suomen cupin finaalissa, Atlas Vantaan kapteeni Tuomas Laitinen sanoo seuran verkkosivuilla.

– Vaikka neljäs sija on melko ok, ihan tyytyväisiä emme voi olla syyskauteen. Ihan hyvin meillä voisi olla 2-5 pistettä enemmän. Kevätkaudella ei saa tulla enää suvantoja, Laitinen sanoi painokkaasti.

Kolmikko Nikola Zujic – Olev Eensalu – Mirza Mimic teki 19 maalia joukkueen 31:stä, kun HIFK pysäytti viimeksi turkulaisen kaimansa, joka muutama päivä aikaisemmin oli kurittanut Atlas Vantaata. Lisäksi HIFK avasi vuoden voitolla jumbo Dynamosta, joten HIFK:n tili tältä vuodelta on puhdas. Kahden voiton myötä HIFK on noussut sarjataulukossa viidenneksi ja eroa Atlas Vantaaseenkin on enää kolme pistettä.

Vantaalaisilla on siis edessä vuoden ensimmäinen kotiottelu lauantaina. HIFK:ta vastaan voitot kauden kolmesta aikaisemmasta ottelusta ovat 2-1 vantaalaisten eduksi.

– Voittomme tulivat sitä paitsi selvästi. Siitä lähdetään liikkeelle, että voitto tulee, kun meillä on taas koko remmi kasassa. Nyt on mahdollisuudet hyvään ja tasapainoiseen esitykseen, Laitinen sanoi.

Laitisen mainitsemassa ”koko remmissä” on kuitenkin yksi aukko. Laitahyökkääjä Jani Kivisen kausi on paketissa, ja edessä on olkapääleikkaus 2. helmikuuta. Nikko Kinoksen pelaaminen on epävarmaa Turussa tulleen sormivamman takia.

Ottelu on myös nähtävissä alkaen kello 13.45 suoratoistona osoitteessa www.atlasvantaa.fi/livestream. Ottelu kuvataan monikameratekniikalla ja selostajana toimii Tomi Salminen. Striimi on helposti jaettavissa mille tahansa verkkosivulle, vaikkapa omalle facebook -seinällesi. Niin saa myös tehdä.

Paras tunnelma on kuitenkin paikan päällä. Ottelu Energia Areenalla Myyrmäessä alkaa lauantaina kello 14.00.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk