HC West hakee jatkoa hurjalle kotiputkelleen HIFK:ta vastaan

Hyvässä pelivireessä oleva HC West saa viikon toisessa kotiottelussaan vieraakseen tähtirinnat Helsingistä eli HIFK:n, joka ei ole koskaan onnistunut Westiltä pisteitä Kauniaisista hakemaan.

HIFK on pelannut varsin vaihtelevasti läpi kauden ja sijoituskin on sen mukainen, viides. HIFK huilasi tämän viikon arkipelikierroksen joten West saa vastaansa tuoreita jalkoja. Helsinkiläisten tärkeimmät pelaajat ovat laadukas ukrainalaismaalivahti Bogdan Klepa, vastikään jatkosopimuksen solminut serbiheittäjä Nicola Zujic, bosnialainen vasuri Mirza Mimic sekä virolaispelinrakentaja Olev Eensalu. Kansainvälisen osaston päälle tuhojaan pyrkii tekemään laituri Jasper Hellberg ja sentteri Christoffer Eneberg.

Ottelussa saadaan vastatusten myös liigan maalintekijätilaston kärkikaksikko. Nicola Zujic johtaa maalipörssiä 101 maalillaan, Westin Sami Silfver vaanii vain yhden osuman päässä saatuaan satasen täyteen keskiviikkona Atlaksen verkkoon.

Westin keskiviikkoinen peli Atlas Vantaata vastaan oli hyvä suoritus. Vahva joukkue-esitys toi ansaitut pisteet joiden myötä kolmossija runkosarjassa on nyt puhtaasti omissa käsissä. Tuo kolmen maalin voitto antaa myös hyvän vertailukohdan, sillä HIFK kohtasi edellisottelussaan myös vantaalaiset ja kärsi niukan yhden maalin tappion.

Atlaksen tavoin myös HIFK:lla on ollut vitsit vähissä Westin vieraana. Vantaalaiset poistuivat 13. kerran yhtä monesta ottelusta ilman pisteitä. HIFK on historiankirjoissa Westin heikoiten menestynyt vieras, sillä lauantaina koittaa jo 21. yritys avata pistetili Luolassa.

Joukkueet kohtasivat jo lokakuun alussa Kauniaisissa ja numerot olivat tuolloin selkeät 33-20. Marraskuussa Helsingin Urheilutalolla oli selvästi tiukempaa ja Westin voittomarginaali oli neljä maalia.

Ottelu Kauniaisissa alkaa lauantaina kello 16.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk