BK-46 tähyää nousuun Atlas Vantaan kintereille

Atlas Vantaalla on lauantaina edessä jo kauden kolmas vierailu Karjaalle BK-46:n kotihalliin ja samalla neljän vierasottelun sarjasta osa kaksi. Cupin ottelu mukaan lukien joukkueet asettuvat vastakkain jo neljännen kerran.

Kauden kamppailujen voitot ovat Atlas Vantaalle 2-1. Kun uusiutunut joukkue haki vielä pelituntumaa, syyskuussa tuli Karjaalla ruma tappio 20-35. Numerot korjautuivat muutama viikko myöhemmin cupin ottelussa (25-22) ja marraskuussa Energia Areenassa pelaajapulasta kärsinyt BK-46 oli helppo saalis: 30-18.

Nyt tilanne on aivan uusi. Atlas Vantaa on kokenut pelaajamenetyksiä, kun taas BK on saanut sairaslistalta kaksi pelaajaa mukaan. Janis Selge ja Oscar Udd olivat näkyvästi esillä, kun BK kukisti keskiviikkona ÅIFK:n 34-33.

Selge palasi kentälle peräti yhdeksän kuukauden toipilasjaksolta ja teki kuusi maalia, niistä tärkeimmän 14 sekuntia ennen loppua numeroihin 34-32.

– Hienoa saada kaksi tärkeää pistettä. Ei ollut niin tärkeää, että juuri minä ratkaisin lopussa, mutta toki huusin koko yhdeksän kuukauden pituisen turhautumiseni ulos kun tajusin, että voitamme, Selge hehkutti Västra Nylandille.

Kovaonnisen Oscar Uddin kohtalo oli jääminen Atlas Vantaan jättimäisen Dragan Vrgocin alle syksyllä. Nyt hän on taas toipunut pelikuntoon ja uurasti tehokkaasti turkulaisten kaadossa. Tilille tuli kolme maalia. Selge varoitti vastustajia siitä, että parasta BK:ta ei vielä ole nähty.

– Pystymme parempaan, emme pelaa vielä niin hyvin yhdessä. Olen toiveikas jatkon suhteen ja minusta meillä on paljon potentiaalia nyt kun kaikki alkavat olla terveitä taas. Kun runkosarja päättyy, me olemme neljäntenä, Selge laskeskeli.

Voitolla BK-46 nousi liigassa nyt kuudenneksi. Eroa juuri neljäntenä majailevaan Atlas Vantaaseen on viisi pistettä, mutta BK:lla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Atlas Vantaalla ei ole varaa pistemenetyksiin, jotta edes neljäs sija säilyisi. Kolmas sija todennäköisesti karkasi ulottumattomiin keskiviikon West-tappion takia.

Ottelu SISU Arenalla alkaa lauantaina kello 17.00.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk