Atlas Vantaa metsästää historiallista vierasvoittoa HC Westista

HC Westillä on tällä viikolla kaksi todella tärkeää kotiottelua. Keskiviikkona vieraaksi saapuu suuresti tähän kauteen satsannut liiganelonen Atlas Vantaa ja lauantaina edessä on kamppailu liigapisteistä Atlaksesta pykälän heikommin sijoittunut HIFK.

Atlas Vantaa lähtee keskiviikkona Kauniaisten luolaan Westiä vastaan sillä mielellä, että tylyyn tilastoon on korkea aika saada muutos. Kertaakaan vantaalaiset eivät ole nimittäin lähteneet luolasta pisteet mukanaan.

Päävalmentaja Besim Qerimi painottaa, että historian painolasti ei karise niskasta helpolla.

– Meidän pitää parantaa lauantain HIFK-ottelusta ainakin 50 prosenttia, Qerimi sanoo vantaalaisten verkkosivuilla ja palasi vielä lauantain otteluun, jossa peli ailahteli liikaa. Lopussa ero supistui vaivaiseen yhteen maaliin.

– Kun johdetaan, meiltä puuttuu usein maltti ja pyritään liian nopeisiin ratkaisuihin. Pitäisi aina satsata puolustukseen, jotta saataisiin kontria, Qerimi sanoi.

Kun West syyskuussa vieraili TV-ottelussa Atlas Vantaan luona Energia Areenalla, jäi kotijoukkueelle toinen sarjapiste Westin oman viimehetkien tunarointien myötä. Tuolloin West oli ennakkospekuloinneissa selkeästi haastaja, mutta nyt puntit ovat tasoittuneet.

Westillä on pelissä runkosarjan kolmospaikka, joka sillä on hallussa kolmen pisteen etumatkalla ottelun vähemmän pelanneena Atlakseen verrattuna. Vuoden vaihteen jälkeen pelatut ottelut ovat kulkeneet nousujohteisesti ja ÅIFK-vierailu viime lauantaina oli kevätkauden parasta peliä paitsi joukkueelta, myös Roman Protsenkolta, joka on tuonut Westin peliin juuri sen mitä häneltä toivottiinkin.

Keskiviikon ottelu on samalla myös Atlas Vantaalle äärimmäisen tärkeä SM-liigan runkosarjan kolmannen sijan tavoittelussa. Voitto kaventaisi mukavasti eroa Westiin, ja kaiken lisäksi West tulee vielä vantaalaisten vieraaksi.

Jokerina täysin uutena Westille mukaan tulee kokenut kettu, 37-vuotias Jan Hagman, joka on pelannut ja valmentanuit viime vuodet Ruotsissa. Suomessa hänellä on uutena pestinä kaiken ohessa naisten päävalmentajuus.

Ottelu Kauniaisten Luolassa alkaa keskiviikkona kello 19.00.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk